Τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Μιχαήλ Π.Χιώτη στο Απέρι της Καρπάθου

Τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Μιχαήλ Π.Χιώτη στο Απέρι της Καρπάθου

Την Τρίτη 25 Ιουλίου, στις 19.30 η ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΕΡΙΟΥ ,σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού, τιμά τον Μιχαήλ Π.Χιώτη για την συνεχή προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας του χωριού μας και του ιστορικού μας συλλόγου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος” ΟΜΟΝΟΙΑ” Απερίου και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Καρπάθου ,του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνδιοργανώνουν επίσημη εκδήλωση ,στην οποία θα τιμηθεί ο εξ Απερίου καταγόμενος Μιχαήλ Π.Χιώτης, συγγραφέας και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όπως είναι γνωστό ,ο κ. Χιώτης συνέγραψε σημαντικό αριθμό βιβλίων που αναφέρονται στην ιστορία, την λαογραφία, τον πολιτισμό του Απερίου, αλλά και γενικότερα της Καρπάθου.
Την εκδήλωση αυτή θα προλογήσει η Προεδρος της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ”κα Σοφία Οικονομίδου και στην συνέχεια ο καθηγητής Μηνάς Αλ.Αλεξιάδης θα αναφερθεί αναλυτικότερα στο συγγραφικό έργοτου τιμώμενου κ.Μιχαήλ Χιώτη.
Στον κ.Χιώτη θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα περγαμηνής από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ και από την “ΟΜΟΝΟΙΑ” ειδική τιμητική πλακέτα.
Θα τιμηθεί επίσης από την Διοικούσα Επιτροπή του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ και ο Ηλίας Εμμ.Βασιλαράς για την πολύχρονη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Καρπάθου και για την συγγραφική του δραστηριότητα.
Θα ακολουθήσουν αντιφωνήσεις και σχετικές σύντομες παρεμβάσεις και κατόπιν θα προσφερθούν αναψυκτικά και διάφορα εδέσματα.

19.7.2023

Καρπαθιακά Νέα