Ένα ιστορικό καφέ της Καρπάθου άλλαξε χέρια! H νέα ιδιοκτήτρια, Uschi Hübner, νιώθει Καρπαθιά

Ένα ιστορικό καφέ της Καρπάθου άλλαξε χέρια! H νέα ιδιοκτήτρια, Uschi Hübner, νιώθει Καρπαθιά

Πιο κέντρο δε γίνεται. Μέσα στο λιμάνι! Το ιστορικό καφέ της Καρπάθου (Angolo Italiano), που φέτος μετρά 49 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, άλλαξε χέρια και απέκτησε νέο ύφος και χαρακτήρα, ιδιαίτερα δυναμική η νέα ιδιοκτήτρια κρατά τον ευρωπαικό αέρα της επιχείρησης.

 

Το Cafe Karpathos (ANGOLO ITALIANO) από τη δημιουργία του είχε multi ethnic και ισχυρό χαρακτήρα κυρίως επηρεασμένο από τους προηγούμενους πρωτοπόρους και προικισμένους στην επικοινωνία ιδιοκτήτες, τον Ηλία και την Τούλα Ζερβουδάκη, αλλά και τους πολλούς Ιταλούς επισκέπτες σταθερούς φίλους του, που το διάλεγαν με αγάπη και συνέπεια.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον μοναδικό εσπρέσσο σερβιρισμένο στην καφετιέρα του; Όσοι πέρασαν έστω και για μια στιγμή από το λιμάνι της Καρπάθου έχουν ισχυρές μνήμες από το Angolo Italiano!

 

H Uschi Hübner με την Τούλα Ζερβουδάκη

 H νέα ιδιοκτήτρια Uschi Hübner μας έρχεται από το Μόναχο της Γερμανίας και δηλώνει… Καρπαθιά!

Ως τουρίστρια επισκέπτεται το νησί σχεδόν 2 δεκαετίες ωστόσο γνωρίζει το νησί απέξω και ανακατωτά και δεν κρύβει την αδυναμία ή μάλλον καλύτερα το πάθος της για την Κάρπαθο. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από το νησί που ακόμη και οι μόνιμοι κάτοικοι ίσως να αγνοούν! Ακόμη μια μεγάλη αγάπη της Uschi, που δε γίνεται να μην αναφέρουμε, είναι τα αδέσποτα ζώα που φροντίζει με πάθος, εξαιρετική προσήλωση και τάξη.

Στην καρδιά του Μονάχου η Uschi είχε τη δική της επιχείρηση, έναν φούρνο, όμως αποφάσισε να αλλάξει ζωή και χώρα. Η Κάρπαθος ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή της, έτσι σχετικά εύκολα βρήκε και αγόρασε μια όμορφη μονοκατοικία μαζί και χωράφι και πολλές ελιές μέσα στα Πηγάδια!

Στη ζωή της Uschi μπήκε το Karpathos Caffe Angolo Italiano και εκείνη δεν άφησε την ευκαιρία. Το ιστορικό καφέ της Καρπάθου πέρασε στα χέρια της και έχει την ευκαιρία να μη σταματήσει και να προσφέρει δυνατές στιγμές. Η νέα ιδιοκτήτρια προχώρησε στην ανακαίνιση της επιχείρησης και έτσι η Γερμανίδα με ψυχή Καρπαθιάς Uschi Hübner, φρόντισε να γεμίσει με την ενέργεια και την αύρα της το ήδη φορτωμένο από μνήμες και ιστορία καφέ της Καρπάθου!

Να ευχηθούμε στην Uschi να έχει την καλύτερη δυνατή πορεία και να αφήσει το δικό της ξεχωριστό χνάρι στην Κάρπαθο, την οποία το τελευταίο διάστημα την επιλέγουν για να μείνουν αρκετοί Ευρωπαίοι!

Μανώλης Δημελλάς

2.8.2023

Καρπαθιακά Νέα