Βιογραφική αναφορά του Γιώργου Μιχ. Αναστασιάδη - Υποψήφιου Δημάρχου Καρπάθου με τη Δημοτική Παράταξη   "Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"  

Βιογραφική αναφορά του Γιώργου Μιχ. Αναστασιάδη - Υποψήφιου Δημάρχου Καρπάθου με τη Δημοτική Παράταξη    "Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"  

Ο Γιώργος Μιχ. Αναστασιάδης γεννήθηκε στο Διαφάνι της Καρπάθου, τελευταίο μέλος της εξαμελούς οικογένειας του Μιχαήλ και της Καλλιόπης Αναστασιάδου.  

Αποφοίτησε από το Εξατάξιο Γυμνάσιο Απερίου Καρπάθου και στη συνέχεια σπούδασε Ιατρική. Εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας.  

Ολόκληρη την ζωή του την αφιέρωση στον άνθρωπο και τον μικρό ασθενή μέσα από το λειτούργημα του ως παιδίατρου! Το θεωρούσε πάντα χρέος του να υπηρετεί την Ανθρώπινη Αξία. Η συγκεκριμένη στάση του χαλύβδωσε και ενδυνάμωσε την θέλησή του στον Αγώνα τον Καλό, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, συνειδητοποιώντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από κοινωνική δικαιοσύνη, βαθιά γνώση και κοινωνική πρόοδο. Υπήρξε ενεργό μέλος κινημάτων αλληλεγγύης στους μαζικούς χώρους αλλά και στους Δήμους, συμμετέχοντας ενεργά ως υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στα δύσκολα χρόνια της μνημονιακής περιόδου, στον Κεντρικό Τομέα της Αττικής.  

Η επαγγελματική του διαδρομή ως παιδίατρου, ήταν καθοριστική για τους δεσμούς του με την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε εξολοκλήρου, αφοσιωμένος αποκλειστικά επί 38 έτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσφέροντας τα πάντα στο μικρό ασθενή, αλλά και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την δημιουργία υγειονομικών δομών στην περιφέρεια. Η καθοριστική συμβολή του στην κατασκευή και στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ”, είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη προσφορά του στην τοπική κοινωνία του νησιού μας.  

Οργάνωσε και συμμετέχει από εικοσιπενταετίας μαζί με άλλους συναδέλφους του σε ιατρικές αποστολές στην Αιθιοπία, όπου δημιούργησαν πρωτοποριακές δομές φιλοξενίας παιδιών χωρίς γονείς, εξασφαλίζοντάς στους αξιοπρεπή διαβίωση, πανεπιστημιακή μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση.  

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως Κοινωνικό ακτιβιστή 

Παράλληλη ενασχόλησή του είναι η φωτογραφία, που την θεωρεί την κρυφή του αγάπη, μέσω της οποίας αποτυπώθηκαν όλες οι κοινωνικές και επιστημονικές του εμπειρίες.  

Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά ένα αγόρι δύο κορίτσια, όλα με πανεπιστημιακή μόρφωση και με εξειδίκευση σε σύγχρονους και πρωτοποριακούς τομείς, σε όλο το φάσμα των σύγχρονων επιστημονικών παρεμβάσεων.                                        

 

Δημοτική Παράταξη  

“Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ”  

6.5.2023

Καρπαθιακά Νέα