Χαιρετισμός Αντιπρ. Κοιν. Συμβουλίου ΟΛΥΜΠΟΥ Γιώργου Κ. Χατζηπαπά στην παρουσίαση του βιβλίου "ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ" του Γιώργου Ν. Κανάκη

Χαιρετισμός Αντιπρ. Κοιν. Συμβουλίου ΟΛΥΜΠΟΥ Γιώργου Κ. Χατζηπαπά στην παρουσίαση του βιβλίου "ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ" του Γιώργου Ν. Κανάκη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚ. ΚΑΝΑΚΗ

“ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ”

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝ. ΧΑΤΖΗΠΑΠΑ

 

Όλυμπος Καρπάθου,

Κυριακή, 12/8/2022

 

Αιδεσιμότατε,

κ. Εκπρόσωπε της Επάρχου Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου,    κ. Αντιδήμαρχε Βορείου Καρπάθου,

κ.κ.  Δημοτικοί Σύμβουλοι,

κ.κ. Καθηγητές,

κ.κ. Εκπρόσωποι των Ολυμπίτικων παροικιακών Συλλόγων

και των λοιπών Φορέων,

αγαπητές συμμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

Ως Εκπρόσωπος του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Ηλία Παπαηλία μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό τόσο του ιδίου, όσο και του συνόλου των Μελών του Συμβουλίου μας στην αποψινή εκδήλωση στην οποία παρουσιάζεται ο πνευματικός κόπος ενός σημαντικού συμπατριώτη μας. Το βιβλίο του Γιώργου Κανάκη, το οποίο με τον τίτλο “ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ” καταγράφει με πιστότητα ποιητικά και αναδεικνύει εικαστικά μέσα από τις σελίδες του τον τόπο μας και το λαϊκό πολιτισμό του.

Είναι μεγάλη η χαρά να πιάνουμε στα χέρια μας τέτοια έργα, που ακουμπούν στην Ολυμπίτικη ψυχή και βοηθούν τους νέους συμπατριώτες μας να κατανοήσουν γιατί θα πρέπει να νιώθουν περήφανοι που είναι Ολυμπίτες.

Ο Γιώργος Κανάκης, ο “Ωργκής της δασκάλας” όπως τον ξέραμε στα μαθητικά του χρόνια με αναφορά στην αδελφή του δασκάλα Σοφία Κανάκη, έφυγε μεγαλώνοντας από τον τόπο μας, αλλά τον έκλεισε για πάντα στην καρδιά του. Αυτό αποδεικνύεται από την ευαισθησία που διαπερνά απ’ άκρη σ’ άκρη το έργο του, όταν αναφέρεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στους ανθρώπους της.

   Εμείς, σαν τοπική Κοινοτική αρχή της Ολύμπου, της Ιστορικής Έδρας του Ενιαίου Δήμου Καρπάθου, της ανακηρυγμένης “Πόλης του ζώντος λαϊκού πολιτισμού της Δωδεκανήσου” νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά μας, έστω κι αν ζουν στα μακριά, εξακολουθούν να θυμούνται την γενέθλια γη και να κάνουν τη θύμησή της κέντρο της ζωής τους.

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό μου, συγχαίρω την Αδελφότητα μας “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” για την ωραία απόφαση της να εκδόσει το παρουσιαζόμενο έργο του Γιώργου Κανάκη, ευχόμενος και άλλες τέτοιες σημαντικές επιτυχίες.

14.8.2022

Καρπαθιακά Νέα