Γιώργος Χατζηκουτσός: "Λιποσυλλέκτες και δίκτυο ομβρίων. Να ελέγξουμε και τα δυο για να αποφύγουμε τα λύματα στον παραλιακό"

Γιώργος Χατζηκουτσός: "Λιποσυλλέκτες και δίκτυο ομβρίων. Να ελέγξουμε και τα δυο για να αποφύγουμε τα λύματα στον παραλιακό"

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό των λυμάτων που έτρεχαν στον παραλιακό κι έφταναν στη θάλασσα στην επιφάνεια επανέρχεται το σοβαρότατο θέμα της πορείας του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού. Το χθεσινό θέμα αντιμετωπίστηκε από τον υδρονομέα της πρωτεύουσας μαζί με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Γιώργο Χατζηκουτσό και αργά χθες το απόγευμα, 16 Δεκεμβρίου 2022, υπήρξε αποκατάσταση.

Όπως παρατήρησαν η αντλία δεν μπορούσε να μεταφέρει τα λύματα από τον στεγανό βόθρο που βρίσκεται κάτω από την Εθνική Τράπεζα, επί του παραλιακού. Άνοιξαν το καπάκι και είδαν ότι υπήρχαν πολλές ακαθαρσίες (στερεοποιημένα υπολείμματα λίπους καθώς και άλλα σκουπίδια) που δεν επέτρεπαν στην αντλία να σπρώξει τα σκουπίδια και μοιραία υπερχείλιζε. Η σχετική φωτογραφία δείχνει την κατάσταση από το εσωτερικό του στεγανού βόθρου, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Χατζηκουτσό, πρέπει να ανοίγει και να καθαρίζεται το φίλτρο του κάθε 4-5 μέρες.

Ο κ. Χατζηκουτσός, εξήγησε στα Καρπαθιακά Νέα, ότι “το πρόβλημα εξακολουθεί από την έλλειψη λιποσυλλεκτών”. Επίσης σοβαρό θέμα δημιουργούν και τα όμβρια ύδατα, που σε κάποιες περιπτώσεις καταλήγουν στο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων ενώ αυτό απαγορεύεται. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, είναι απόλυτη ανάγκη, αυτή την περίοδο, που είμαστε εκτός σεζόν η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους επιχειρήσεων, που να αφορούν τη υποχρεωτική χρήση λιποσυλλεκτών αλλά και οικιών που θα διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει σύνδεση των ομβρίων με το δίκτυο αποχέτευσης.

17.12.2022

Καρπαθιακά Νέα

Καρπαθιακά Νέα