Χωρίς απαρτία η σημερινή Συνεδρίαση. Δεν έγινε εκλογή Προέδρου Δημ. Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου

Χωρίς απαρτία η σημερινή Συνεδρίαση. Δεν έγινε εκλογή Προέδρου Δημ. Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου

 

Στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση, Κυριακή 7 Νοεμβρίου, με θέμα την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου προσήλθαν οκτώ μόνο δημοτικοί σύμβουλοι με άμεσο αποτέλεσμα την μη τέλεση της εκλογικής διαδικασίας λόγω έλλειψης απαρτίας.

Πιο συγκεκριμένα στις 11.00 π.μ. βρέθηκαν στον Δήμο Καρπάθου 5 δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ οι κ.κ. Μ. Μανωλάκης, Δ. Ζανάκης, Ι. Λυριστής, Ν. Λύκος, Μ. Τσέρκης, όπως άλλωστε ήταν το αναμενόμενο. Επίσης εκεί ήταν και ο ανεξάρτητος δημ. Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Νταής, ο οποίος και υπογράφει την σύγκληση της συνεδριάσεως. Από πλευράς των άλλων παρατάξεων εμφανίστηκαν μόνο οι κ.κ. Ν. Σπανός και Ν. Ανδρέου, από την παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την ΚΑΡΠΑΘΟ».

Δεν γνωρίζουμε αν οι δημοτικοί Σύμβουλοι, που δεν εμφανίστηκαν, βρίσκονται σε δικαιολογημένη απουσία εντός ή εκτός Καρπάθου ή επιλέγουν και συντάσσονται με τη γραμμή που διατύπωσε  σε χθεσινό δελτίο τύπου ο δήμαρχος Καρπάθου.

Ο κ. Νισύριος ανακοίνωσε τους λόγους της μη παρουσίας του στη σημερινή εκλογική διαδικασία. Όπως αναφέρει,  δεν συμμετέχει στη διαδικασία για «να αποφευχθεί το ενδεχόμενο λήψης απόφασης που θα στερείται νομιμότητας και θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου για μεγάλο χρονικό διάστημα….Δεν θα παρευρεθώ στη συνεδρίαση νομιμοποιώντας επιπλέον καταστρατηγήσεις εις βάρος της Δημοτικής Αρχής και της Ενότητας του Δημοτικού Συμβουλίου, που για τόσο μεγάλο διάστημα παλεύω προσωπικά μακριά από σκοπιμότητες….»

Να επισημάνουμε επίσης για  τις δυο παρατάξεις, που συνεργάζονται με τον δήμαρχο Καρπάθου, ότι αν και το θέμα αφορά την εκλογή Προέδρου δημοτικού συμβουλίου και όχι κάποια εσωκομματική διαφορά, προτίμησαν τη τακτική της σιωπής.

Κύκλοι από δημοτικούς συμβούλους αναφέρουν ότι δεν εμφανίστηκαν γιατί  η μέθοδος που ακολούθησε η πλειοψηφία της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ βρίσκεται υπό την κρίση του υπ. Εσωτερικών και σύντομα περιμένουν γνωμοδότηση. Μας είπαν μάλιστα ότι αν τελικά η διαδικασία κριθεί έγκυρη την ερχόμενη Κυριακή, που θα επαναληφθεί η διαδικασία, τότε θα προσέλθουν και θα ψηφίσουν.

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ρόλος του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά κρίσιμος για την λειτουργία του Δήμου. Εκείνοι λοιπόν που εδώ και μέρες επικαλούνται ότι οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ευθύνες και δημιουργούν το σύνολο των προβλημάτων ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν αφού σήμερα οι 5 της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ήταν παρόντες.

Τέλος να γράψουμε ακόμη μια φορά ότι οι όποιες προσωπικές σχέσεις του δημάρχου με την παράταξη του δεν μπορούν να κρατούν την Κάρπαθο σε συνεχιζόμενη ομηρία.