Μάνος Κόνσολας: "4 νέες προτάσεις για τη φορολογική ελάφρυνση πολιτών και επιχειρήσεων"

Μάνος Κόνσολας: "4 νέες προτάσεις για τη φορολογική ελάφρυνση πολιτών και επιχειρήσεων"

 

Την ικανοποίησή του για την αποδοχή από το Υπουργείο Οικονομικών των προτάσεων που είχε καταθέσει πριν από ένα και πλέον μήνα για την αναστολή των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, αλλά και τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων προκειμένου να μην φορολογηθούν για ενοίκια που δεν εισέπραξαν, εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την κρατική αρωγή.

Παράλληλα κατέθεσε τέσσερις (4) νέες προτάσεις για τη φορολογική ελάφρυνση των πολιτών που περιλαμβάνουν:

1ον: Την κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις που η μείωση του τζίρου τους υπερβαίνει το 30 % και τη γενναία μείωση για τις άλλες κατηγορίες.

2ον: Την μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

3ον: Την επέκταση κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης. 

4ον: Την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

Αναφερόμενος στα τεκμήρια διαβίωσης, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα, να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις όπως αυτή που συνδέει τα τεκμήρια με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Χρησιμοποίησε, μάλιστα, το παράδειγμα αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες, τα οποία, όμως, δεν έχουν πλέον την ίδια αξία αφού δεν μπορούν να πωληθούν. Αυτό σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο αυτού του είδους μπορεί να έχει σήμερα αγοραστική αξία τριών χιλιάδων ευρώ αλλά να συνδέεται με τεκμήριο ακόμα και 10 χιλιάδων ευρώ, κάτι που σημαίνει υπέρμετρη φορολόγηση για τον πολίτη.

«Η αναστολή και για το 2021 των κανόνων του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας, μας δίνει τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε φορολογικά βάρη στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας. Η επιστροφή στην κανονικότητα, ο έλεγχος της πανδημίας, η υγειονομική θωράκιση της  χώρας με την αύξηση των εμβολιασμών, το άνοιγμα του τουρισμού και η σταδιακή επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων, είναι υπόθεση όλων μας.

Ας συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια συναινετικά και δημιουργικά», τόνισε ο Μάνος Κόνσολας.