Βρήκατε άγριο ζώο που χρειάζεται βοήθεια; Διαβάστε το τι πρέπει να κάνετε (ΑΝΙΜΑ)

Βρήκατε άγριο ζώο που χρειάζεται βοήθεια; Διαβάστε το τι πρέπει να κάνετε (ΑΝΙΜΑ)

Προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι αυτές τις μέρες βρίσκουν άγρια ζώα που φάινεται να χρειάζονται βοήθεια:

Αυτή την περίοδο η πιθανότητα να συναντήσετε ένα μωρό πουλάκι ή σκαντζοχοιράκι ή εξαντλημένο μεταναστευτικό πουλί ή τραυματισμένη χελώνα κλπ, κλπ είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Οι κινήσεις που συνιστούμε να ακολουθήσετε είναι οι παρακάτω:

-Φωτογραφήστε το ζώο και στείλτε μια φωτογραφία στην ΑΝΙΜΑ, με viber, WhatsApp, sms, email. Το τηλέφωνο είναι 6972664675, 2109510075. Αυτό πρέπει να γίνει για να αναγνωρίσουμε είδος και να αξιολογήσουμε αν χρειάζεται πράγματι βοήθεια. Αν δεν έχετε κατάλληλο εξοπλισμό, απλώς τηλεφωνήστε.

-Αν το ζώο χρειάζεται πράγματι βοήθεια, συσκευάστε το σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δοθούν. Θα λάβετε επίσης οδηγίες για το αν χρειάζεται να χορηγήσετε νερό ή τροφή, αν είναι μωρό.

– Είστε Αθήνα ή Αττική; Φέρτε το άμεσα στον Σταθμό. Δεν θα έλθουμε σπίτι σας να το πάρουμε. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι εθελοντές μας είτε βοηθούν στον Σταθμό είτε μεταφέρουν τα ζώα που έρχονται στα ΚΤΕΛ ή στα λιμάνια, δεν τους απασχολούμε για delivery στα σπίτια, ιδίως κατά την περίοδο του κορονοϊού. Κάποιοι από αυτούς που μας καλούν είναι ιδιαίτερα πιεστικοί και μας κάνουν κακές κριτικές γι’ αυτό τον λόγο αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Είμαστε ανοιχτά δέκα ώρες κάθε μέρα, και την Κυριακή του Πάσχα, και την Πρωτομαγιά, ο όγκος της δουλειάς είναι τεράστιος, σας ζητάμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο να έλθετε μέχρι τον Σταθμό μας στην Καλλιθέα, είμαστε δίπλα σε σταθμό του τραίνου (Ταύρος) και πάντα υπάρχει η δυνατότητα να σταλεί το ζώο ασυνόδευτο με ταξί, αν θέλετε να επωμισθείτε το κόστος.

-Είστε στην επαρχία; Ισχύουν όλα τα παραπάνω για τις οδηγίες χειρισμού. Αν έχουμε κοντά σας συνεργάτη θα σας φέρουμε σε επαφή, καθώς και αν υπάρχει πλησιέστερο κέντρο περίθαλψης. Αν όχι, θα σας δώσουμε οδηγίες πώς να στείλετε το ζώο με συγκοινωνία στην Αθήνα.

Δουλεύουμε μαζί σας, μόνοι μας δεν μπορούμε!!!