Οι καθηγητές Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης και Μανόλης Γ. Βαρβούνης στη δεξίωση του νέου πρέσβη των ΗΠΑ Τζώρτζ Τσούνη προς τιμή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Οι καθηγητές Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης και Μανόλης Γ. Βαρβούνης στη δεξίωση του νέου πρέσβη των ΗΠΑ Τζώρτζ Τσούνη προς τιμή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Ο συμπατριώτης μας Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Ομότιμος και Επίτιμος καθηγητής Λαογραφίας και ο καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Μανόλης Γ. Βαρβούνης, με προσωπικές προσκλήσεις του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζώρτζ Τσούνη, παρέστησαν στη μεγάλη δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η δεξίωση έγινε στις 18 Ιουνίου 2022 στην πρεσβευτική κατοικία. Κατά τη διάρκεια της Δεξίωσης ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζώρτζ Τσούνης προσφώνησε στα ελληνικά και αγγλικά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και με τον ίδιο τρόπο τον ευχαρίστησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Μάλιστα ο κ. Τσούνης, ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε στα ελληνικά «Παναγιώτατε, ο Θεός, να κόβει χρόνια από μας και να τα δίνει σε σας». Η φράση αυτή έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρισταμένους.

Ο κ. Αλεξιάδης είχε σύντομες συνομιλίες με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πρέσβη Τζώρτζ Τσούνη, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, ο οποίος κατάγεται από την Κάλυμνο, και με συναδέλφους του καθηγητές. Παρόμοιες συνομιλίες είχε και ο καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης.

Στη Δεξίωση παρέστησαν πολλοί Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου και  της Ελλαδικής Εκκλησίας, υπουργοί, βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, ακαδημαϊκοί, Πατριαρχικοί Άρχοντες, καθηγητές πανεπιστημίων και πολλές σημαντικές προσωπικότητες  της Αθηναϊκής κοινωνίας.

πηγή www.karpathiakanea.gr

 

Στην φωτογραφία κ. Αλεξιάδης με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζώρτζ Τσούνη