Ανοίγει ο δρόμος για τη συγκυβέρνηση στον Δήμο Καρπάθου

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγκυβέρνηση στον Δήμο Καρπάθου

 

Όπως ήδη προανήγγειλε χθες ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Νισύριος, μέσα από τα Καρπαθιακά Νέα, αμέσως μετά από την επιστολή του Υπ. Εσωτερικών, κάλεσε στο γραφείο του, στο Δήμο, τους επικεφαλής των δυο παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Τους παρουσίασε τα δεδομένα και οριστικοποίησε την πρόταση του για συνεργασία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι κ.κ. Χρήστος Κατσάνης και Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης θα μεταφέρουν στις παρατάξεις τους τις πρότασεις και εκεί πρώτα πρέπει να πείσουν για τις προθέσεις και τις προοπτικές που ανοίγονται, στη συνέχεια θα κριθούν οι ενδιαφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι για τις θέσεις των Αντιδημάρχων. Πάντως σε περίπτωση νέας ανατροπής υπάρχει ακόμη ένα «μαξιλαράκι», αφού η θέση Αντιδημάρχου μπορεί να δοθεί και σε ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, δηλαδή χωρίς να υπάρχει υποχρέωση συγκατάθεσης από κάποια παράταξη. Έτσι ας μην αποκλείσουμε και κάποιες “ξαφνικές ανεξαρτητοποιήσεις”.

Το κλειδί, όπως μπορέσαμε να καταλάβουμε, βρίσκεται στις λέξεις “Δημοκρατία” και “Συγκυβέρνηση”. Έτσι από το τραπέζι της χθεσινής συζήτησης πέρασαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Κάρπαθο, τα μικρά αλλά και τα μεγάλα. Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει «κοινός τόπος», αφού έγινε ώριμη πολιτική κουβέντα και πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, να έχουμε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί θα οριστούν 3 νέοι Αντιδήμαρχοι οι οποίοι στη συνέχεια θα καταλάβουν και τις αντίστοιχες θέσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο «αρραβώνας» των τριών παρατάξεων θα μπορούσε να είχε γίνει πριν από δυο χρόνια, αμέσως μετά από την εκλογή του κ. Νισύριου. Είναι απορία γιατί τότε δεν έγινε και σήμερα φαίνεται να πετυχαίνει με τόση ευκολία; Ποιοι δεν επιθυμούσαν τότε αυτή τη συνεργασία;

Επίσης κάποιοι, όλο αυτό τον καιρό, υποστηρίζουν ότι αυτό που έπρεπε να κάνει ο κ. Νισύριος θα ήταν να παραδώσει τα «κλειδιά» στην παράταξη του και να φύγει. Κι όμως ποιος Καρπάθιος θα ήταν αυτός που θα εγκατέλειπε δίχως μάχη το νησί του;

Ας μην ξεχνάμε πάντως ότι και οι «5» δημοτικοί σύμβουλοι, της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ, δε δείχνουν σημάδια ότι θα εγκαταλείψουν έτσι εύκολα την προσπάθεια. Οπότε μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο ίσως αυτοί να έχουν το ρόλο της «αντιπολίτευσης». Κι ας μην ξεχνάμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι βέβαιο πάντως ότι η «συγκυβέρνηση» είναι μια προσωπική κίνηση του κ. Νισύριου, που αν πετύχει θα αφήσει ιστορία στα δημοτικά δρώμενα του νησιού.

 

Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα