Οικ. ΝΙΣΥΡΙΟΥ: ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΜΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Περί της ονομασίας γηπέδου τένις Πρωτέα)

Οικ. ΝΙΣΥΡΙΟΥ: ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΜΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Περί της ονομασίας γηπέδου τένις Πρωτέα)

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το κείμενο συγχωριανού μας , με θέμα την ονοματοδοσία του γηπέδου τένις του Πρωτέα !
Σαν οικογένεια σε όλη τη πορεία της ζωής μας πορευθήκαμε με τις αρχές και τις αξίες που μας μετέδωσαν οι γονείς μας .
Η εντιμότητα,το ήθος ,η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας και η απεριόριστη αγάπη για την πατρίδα και ειδικά για το χωριό μας το Απέρι συμπεριλαμβάνονται σε αυτές .
Καύχημα όλων μας αποτελούσε, και θα συνεχίσει για πάντα να αποτελεί, το υπόδειγμα της ζωής του αείμνηστου αδελφού μας Ζώρζη .
Ήταν αυτός που όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα είχε στον μέγιστο βαθμό !
Το ήθος του και την εντιμότητα δεν την αμφισβήτησαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι σε εποχές με μεγάλες αντιπαλότητες .
Την αγάπη προς τον συνάνθρωπο του , την απέδειξε με την αναργυρία του καθώς την ιατρική την έβλεπε σαν λειτούργημα κι όχι σαν επάγγελμα .
Την αγάπη του και την προσφορά του για την πατρίδα την τόνισαν δεκάδες πολιτικοί, ίδιας ή αντίπαλης ιδεολογίας . Την τόνισε ακόμη κι ο Πρωθυπουργός της χώρας , ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε .
Κι ενώ όλα τα παραπάνω δεν τόλμησε κανένας να τα θέσει υπό αμφισβήτηση, το τελευταίο που περιμέναμε ήταν να βρεθεί άνθρωπος και δη Απερίτης, να αμφισβητήσει δημοσίως την αγάπη και την προσφορά του στο Απέρι !
Να προσβάλει, με αυτό τον βάναυσο τρόπο, τη μνήμη του αλλά και μία πράξη τιμής προς το πρόσωπο του, την οποία δεν επιδιώξαμε αλλά με ιδία βουληση το ΔΣ του Πρωτέα αποφάσισε να κάνει .
Δεν θα του απαντήσουμε, στην μικροψυχία απαντήσεις δεν υπάρχουν .
Θα του ευχηθούμε μοναχά, το αποτύπωμα που θα αφήσει φεύγοντας κι αυτός, όπως όλοι μας κάποια στιγμή, από τη ζωή να διακρίνεται από εντιμότητα, ήθος , αναργυρία και προσφορά στον συνάνθρωπο και την πατρίδα !
Και να βρεθούν πολλοί Συλλόγοι , όχι μόνον ο Πρωτέας , που θα τον τιμήσουν για την προσφορά του σε αυτούς !

29.6.2023

Καρπαθιακα Νέα