Έντονη αντίδραση του Σωματείου Ταξί Καρπάθου για τις θέσεις πάρκινγκ που προτείνει ο Δήμος

Έντονη αντίδραση του Σωματείου Ταξί Καρπάθου για τις θέσεις πάρκινγκ που προτείνει ο Δήμος

Από το Σωματείο Ταξί Καρπάθου επικοινωνησαν με τα Καρπαθιακα Νέα και εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους στον προτεινόμενο σχεδιασμό για τις νέες θέσεις των Ταξί που σχεδιάζονται στην πόλη της Καρπάθου.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι στην πρόταση τους είχαν ζητήσει 11 θέσεις για ταξί στο δρόμο ακριβώς πίσω από το δημαρχείο. Ο Δήμος ουσιαστικά αγνοώντας το αίτημα τους, αναφέρει στην επίσημη θέση του:

“Ο χώρος ο οποίος προτείνεται από το Δήμο Καρπάθου είναι η οδός από το ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ» έως είσοδο σούπερ μάρκετ «ΛΟΥΛΟΥΔΗ» με δεκατέσσερις (14) προτεινόμενες θέσεις και η οδός «Ηλιάκη» με τρείς (3) προτεινόμενες θέσεις όπως αποτυπώνονται αυτές σε σχετικό σκαρίφημα ορθοφωτοχάρτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διευκολυνθεί το κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης των Πηγαδίων”.

Μάλιστα όπως μας είπαν “τα ταξί δεν είναι βάρκες! Στο σημείο που προτείναμε καθημερινά παρκάρουν πολλά αυτοκίνητα χωρίς να ενοχλούν. Είναι δρόμος που θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε και ένα μικρό κιόσκι. Όπως σε όλο τον κόσμο τα ταξί είναι σε κεντρικούς δρόμους κάθε πόλης”.

Πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι η απόφαση της τοπικής κοινότητας Καρπάθου έκανε λόγω για αυτήν ακριβώς τη θέση που ζητούν οι επαγγελματίες των ταξί. Έχει ενδιαφέρον να δούμε την τελική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου.

Στην φωτογραφία η σημερινή θέση της πιάτσας των ταξί στην Κάρπαθο.

25.3.2023

Καρπαθιακα Νέα