karpathiakanea.gr

Η Αντιγόνη Βιντιάδη μας ταξιδεύει στην άγρια ομορφιά της Κάσου

Η Αντιγόνη Βιντιάδη μας ταξιδεύει στην άγρια ομορφιά της Κάσου

της Πηνελόπης Μποσταντζόγλου

Με ρίζες κασιώτικες, η Αντιγόνη Βιντιάδη ο ιθύνων νους της Έκθεσης Ελλήνων Σχεδιαστών Andydote. μιλά για τη δική της Κάσο

Ανάμεσα στην Κάρπαθο και στην Κρήτη, η Κάσος ξεπηδάει σαν αφρός στη θάλασσα.

Αυτή, άλλωστε σύμφωνα με μία εκδοχή, είναι η σημασία του ονόματός της, που έχει ρίζα φοινικική: ένα κομμάτι γης μέσα σε μία διαρκώς τρικυμισμένη, αφρισμένη θάλασσα.

Η Αντιγόνη Βιντιάδη μας ξεναγεί στον νοτιότερο προορισμό των Δωδεκανήσων, που όταν κανείς αποφασίσει να τον επισκεφθεί για πρώτη φορά, το πιθανότερο είναι πως θα τον ερωτευτεί και θα θέλει να επιστρέφει ξανά και ξανά.

Για την αβίαστη ηρεμία που σου προκαλεί, για την άγρια ομορφιά της φύσης, για το φως, για τις θάλασσες.

Για ένα νησί με έντονη ταυτότητα, που εύκολα κερδίζει τον ταξιδιώτη και ακόμη πιο εύκολα το αγαπά.

Με σπουδές στην Κοινωνική και Ποιμαντική Θεολογία και τη δημοσιογραφία, αγάπη στη μόδα και έντονη παρουσία στα social media η Αντιγόνη Βιντιάδη είναι ο ιθύνων νους της Έκθεσης Ελλήνων Σχεδιαστών Andydote.

Με ρίζες κασιώτικες, η Αντιγόνη Βιντιάδη μιλά για τη δική της Κάσο.

«Η μυρωδιά από το θυμάρι όταν φτάνεις στο νησί που γεμίζει τα πνευμόνια σου» είναι το πρώτο πράγμα που η Αντιγόνη Βιντιάδη, φέρνει στο νου της όταν μιλάει για την αγαπημένη της Κάσο.

Η φιλοξενία των ντόπιων είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό που δίνει το δικό του χρώμα στην φαινομενικά «άγρια» Κάσο.  «Οι άνθρωποι πάντα σε χαιρετούν, σε φιλεύουν και σε κάνουν να νιώθεις ένα με το νησί»σημειώνει.

Στα ατού του νησιού, που η ίδια συγκαταλέγει και οι γαστρονομικές λιχουδιές του.

«Το φαγητό! Οι μακαρούνες με τη σιτάκα, οι μικροί μας ντουρμάες, το τοπικό ροΐκιο και το κασιώτικο πιλάφι. Στην Κάσο έχει 6-7 εστιατόρια που το καθένα έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει, δε θα διαλέξω θα σου πω να πας σε όλα!» λέει χαρακτηριστικά.

Τα έθιμα και η μουσική που μοιάζουν να σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, πιο ρομαντική, αποτελούν ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της Κάσου.

«Θα ήμουν 4 χρονών όταν 1η φορά κατέβηκα από το 18θέσιο ελικοφόρο αεροπλάνο στο μικρό αεροδρόμιο της Κάσου που μας περίμεναν όλοι οι συγγενείς με μια καθιερωμένη υποδοχή με λαούτα, λύρες και μαντινάδες»διηγείται η Αντιγόνη.

Φυσικά η θάλασσα που αγκαλιάζει την Κάσο, δίνει στον επισκέπτη όλα όσα μπορεί να αναζητά με ποικιλία στα τοπία και με πεντακάθαρα νερά.

«Η αγαπημένη μου παραλία πάνω στο νησί είναι η Χέλατρος και στο απέναντι νησάκι στα Αρμάθια, τα Μάρμαρα. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι οι μακαρούνες με τη σιτάκα και το αγαπημένο μου μονοπάτι, τα σοκάκια της Αγίας Μαρίνας!

Η αγαπημένη μου εκκλησία είναι ο Άγιος Κωσταντίνος δίπλα στην Αμμούα, ένα μικρό εκκλησάκι πάνω στη θάλασσα. Εκεί είχα όνειρο να παντρευτώ και φέτος επιτέλους ήρθε εκείνη η ώρα! Να βγω νύφη από το παραδοσιακό σπίτι της γιαγιάς μου, να με συνοδεύσουν όργανα κι συγγενείς να συναντήσω το γαμπρό και μαζί να περάσουμε το κατώφλι της εκκλησίας» λέει η Αντιγόνη προσκαλώντας τους εραστές της άργιας ομορφιάς στον τόπο της.

Η Αντιγόνη Βιντιάδη είναι η δημιουργός του Andydote Fashion Fairμιας καινοτόμου ιδέας που υλοποιήθηκε ως η πρώτη εμπορική έκθεση Ελλήνων δημιουργών, με πρωταρχικό στόχο την προβολή και την ανάδειξη τους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

πηγή www.in.gr