"Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο" ξανα-πιάνουν τα πινέλα τους και δημιουργούν για καλό σκοπό

"Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο" ξανα-πιάνουν τα πινέλα τους και δημιουργούν για καλό σκοπό

Του
Αντώνη Καραγιαννάκη   στην www.rodiaki.gr
Δημοσιογράφου

 

Τα σμιλεμένα βότσαλα της Κάσου και φέτος το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους! Οι λιλιπούτειοι καλλιτέχνες από το Ηρωικό Νησί της Κάσου για 3η συνεχόμενη φορά έπιασαν τα πινέλα τους,  δίνοντας χρώμα και ζωή  στα βότσαλα του νησιού. Και φέτος δίνουν… τα ρέστα τους.

Όλα αυτά για καλό σκοπό. Πρόπερσι ήταν για το «Λύρειο Ίδρυμα», το ορφανοτροφείο που κάηκε στην καταστροφική φωτιά στο Μάτι. Πέρυσι οι εισπράξεις δόθηκαν για την «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Φέτος τα χρήματα μετά το πέρας της έκθεσης- Bazaar με μουσική, εδέσματα από τις μαμάδες και κάποιες… εκπλήξεις στην παραλία της Κοφτερής θα δοθούν για την επισκευή του μοναστηριού του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αμμούα της Κάσου.

Η προσπάθεια ξεκίνησε δειλά δειλά πριν από τρία χρόνια με τον Μάνο να συναντά την Αννούλα, τον Κωστή, τον Τάσο, τη Ρούλα και τον Μανώλη, για να την αγκαλιάσουν όλα τα παιδάκια του νησιού.

Πήρε σάρκα και οστά πέρυσι και πρόπερσι με μεγάλη επιτυχία και φέτος με όλους τους περιορισμούς σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Το νερό πλέον μπήκε στο αυλάκι και ο θεσμός αυτός με τους «Μικρούς Πικάσο από την Κάσο» είναι …must στο νησί.

Η πολύχρωμη αύρα αγάπης έδεσε και προχωράει με χαρά, δημιουργία και αισιοδοξία με θερμούς υποστηρικτές τους γονείς των παιδιών, αλλά και πάρα πολλούς εθελοντές.

Η Κάσος, λοιπόν και η προσπάθεια αυτή δίνει την ευκαιρία στους μπόμπιρες και στους γονείς να γνωριστούν μεταξύ τους, να δημιουργήσουν, να μάθουν την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπό μας.

Η 10ήμερη προσπάθεια των «Μικρών Πικάσο από την Κάσο» θα ολοκληρωθεί με ένα σούπερ BAZΑAR – Party την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. στην παραλία της Κοφτερής Κάσου, όπου θα εκτεθούν τα βότσαλα – δημιουργίες τους.

Καθένας από τους επισκέπτες θα διαλέξει 1 ή και 2 βοτσαλάκια και θα δώσει τον «οβολό» του για το μοναστήρι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αμμούα καθώς έχει πρόβλημα το ιερό του ναού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά πάνω από όλους για τη δουλειά και την φαντασία τους.

Ευχαριστούμε τους γονείς και όλους τους εθελοντές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλό φίλο Νικήτα Καμπούρη για την ευγενική προσφορά του κάθε μέρα ένα κιβώτιο εμφιαλωμένα νερά για τα παιδάκια και για την συμπαράσταση και τη βοήθειά του.

Τέλος, ευχαριστούμε το φαρμακείο Κάσου για τα αντισηπτικά και τα αντιηλιακά που μας προμήθευσε.
Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά λόγω  του Covid-19 και για αυτό είμαστε πιο προσεκτικοί και στην αρχή διστακτικοί, αλλά τα καταφέραμε με προσοχή, θέληση, μεράκι και αισιοδοξία.

Αυτά τα ωραία και πολύχρωμα πράγματα συμβαίνουν στην Κάσο αυτές τις ημέρες. Οι τελευταίες πινελιές δίνουν και παίρνουν. Μικροί και μεγάλοι το απολαμβάνουμε με όλη μας την καρδιά κάθε απόγευμα στην παραλία της Κοφτερής, βλέποντας τα χρωματιστά βοτσαλάκια να αυγατίζουν!

Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία μας. Είμαστε σίγουροι ότι οι «ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ» θα συνεχίσουν να δημιουργούν και να στέλνουν ένα ωραίο μήνυμα αλληλεγγύης κάθε καλοκαίρι από το όμορφο νησάκι μας!

Πολλά φιλιά, καλό καλοκαίρι και καλές βουτιές!!!