Ευθεία απάντηση του ΜΑΝΩΛΗ ΗΛ. ΛΙΟΡΕΪΣΗ στον δημοτικό σύμβουλο ΝΙΚΟ ΛΥΚΟ

Ευθεία απάντηση του ΜΑΝΩΛΗ ΗΛ. ΛΙΟΡΕΪΣΗ στον δημοτικό σύμβουλο ΝΙΚΟ ΛΥΚΟ

 

Αγαπητέ Νίκο Λύκο,

Σωστά κατά τη γνώμη μου έθεσες στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των αδικαιολόγητων απουσιών πολλών Δημοτικών Συμβούλων από τις Συνεδριάσεις του οργάνου.

Απ’ ότι θυμάμαι όμως ήδη από τον Μάϊο του 2022 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και μέλος της παράταξης “ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ” όπου και εσύ ανήκεις, Μιχάλης Μανωλάκης έχει ενημερώσει επίσημα για το θέμα των απουσιών τους αρμόδιους της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Αιγαίου χωρίς έως σήμερα να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο για τους συστηματικούς κοπανατζήδες. Άσχετα μάλιστα από το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει βαριές ποινές για τέτοιες περιπτώσεις.

Μήπως θα μπορούσε ο κ. Πρόεδρος να ενημερώσει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Καρπαθιακό λαό τι συμβαίνει με το θέμα και σε ποιες άλλες ενέργειες σχεδιάζει να προχωρήσει για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό;   

Γιατί πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν εάν τα δημοτικά αξιώματα είναι τιμητικοί τίτλοι με τους οποίους μπορεί κανείς να κάνει δημόσιες σχέσεις στη ξενιτιά ή αν αποτελούν δεσμευτικές υποχρεώσεις που πρέπει να ασκούνται επιτόπια με συνέπεια για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.

Είναι άμεση ανάγκη να δημοσιοποιηθεί το συντομότερο ο πίνακας παρουσιών και απουσιών των μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να βγάλουν οι δημότες μας έγκαιρα τα σωστά συμπεράσματα ενόψει μάλιστα της πιθανής υποψηφιότητας πολλών απ’ αυτούς στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κατά τη γνώμη μου η απόκρυψη των σημαντικών αυτών στοιχείων από τον Καρπαθιακό λαό αποτελεί παράβαση καθήκοντος και στην πράξη συνιστά συνενοχή στην συνεχιζόμενη κοροϊδία των δημοτών μας. 

Γι’ αυτό λοιπόν αφού το ξεκίνησες ολοκλήρωσε το και δώσε στη δημοσιότητα το παρουσιολόγιο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου για την περίοδο των τριών τελευταίων χρόνων (2019-2022)!

Διαφορετικά κ. Δημοτικέ Σύμβουλε “άνθρακες ο θησαυρός” που με καθυστέρηση ανακάλυψες.    

 

Οπότε είναι προφανές ότι θα πρέπει να συνεχίσετε “να ερχόσαστε εσείς (σ.σ. ΝΕΑ ΠΝΟΗ) που κάποιοι θέλουν να φύγετε για να υπάρχει απαρτία»!.…

Μανώλης Ηλ. Λιορεΐσης

2.2.2023

Καρπαθιακά Νέα