Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον Δήμο Καρπάθου. Το πρώτο χτύπημα από την ενδοπαραταξιακή κρίση

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον Δήμο Καρπάθου. Το πρώτο χτύπημα από την ενδοπαραταξιακή κρίση

 

Στην Κάρπαθο περισσεύει η στωικότητα! Αφού δίχως κουβέντες, οι αιρετοί αλλά και η κοινωνία στο σύνολο της, δείχνουν κάτι να περιμένουν. Μάλλον την απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ξεκολλήσουν οι διαδικασίες και να βρεθεί μια κάποια λύση για την κρίση, που μαστίζει τον Δήμο του νησιού. Από την άλλη δε μπορούμε να μην επισημάνουμε το πρώτο άμεσο αποτέλεσμα που έφερε ετούτη η κρίση της κυβερνώσας παράταξης κι αυτό δεν είναι άλλο από ορισμένους απλήρωτους εργαζόμενους.

Δεν γνωρίζουμε το λόγο, ωστόσο από τις υπηρεσίες του δήμου δεν είχε προβλεφθεί η μισθοδοσία για κάποιους νέους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα την αναστάτωση που προκλήθηκε στα τελευταία Οικονομική Επιτροπή, στην προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα της μισθοδοσίας από άλλους κωδικούς. Τότε σήκωσε το θέμα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πηγαδίων, Γιώργος Χατζηκουτσός, ο οποίος διαφώνησε με την αφαίρεση χρημάτων από κωδικούς που είχαν να κάνουν με την πόλη του (ασφαλτοστρώσεις). Το θέμα παρά την προσπάθεια του Δημάρχου, δεν ψηφίστηκε από την ομάδα του κι έτσι σήμερα κάποιοι εργαζόμενοι του δήμου έμειναν απλήρωτοι. Στη συνέχεια είχαμε την “επιστολή των 5” και η υπόθεση έμεινε πίσω.

Ποιος έχει την ευθύνη; Ποιος θα απαντήσει με θάρρος και κυρίως με ειλικρίνια σε ετούτο το ερώτημα;

Μπορεί να υπάρξει λύση; Ναι είναι η απάντηση, ωστόσο πρέπει να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου κι αυτό όσο κρατά ετούτη η απίστευτη κρίση δε μπορεί να γίνει.