Δημήτρης Σπανός: "Τουλάχιστον θλιβερές οι συνθήκες στα σχολεία της Καρπάθου"

Δημήτρης Σπανός: "Τουλάχιστον θλιβερές οι συνθήκες στα σχολεία της Καρπάθου"

Η τοποθέτηση του Δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Σπανού κατά την λρο ημερήσιας συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου.

“Οι βασικοί πυλώνες κάθε κοινωνίας κύριε δήμαρχε και συνάδελφοι είναι η υγεία και η παιδεία.
Αφού δρομολογηθούν αυτές οι βασικές αρχές, μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη , για έργα υποδομών και βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη .

Το θέμα της Υγείας στην Κάρπαθο ,με το νέο νοσοκομείο και τις υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις ,με τα ιατρικά μηχανήματα που υπάρχουν και συνεχώς θα βελτιώνονται έως ότου να υπάρξει δυνατότητα για τον κάτοικο της Καρπάθου να έχει γρήγορες και αξιόπιστες εξετάσεις, έχει ήδη δρομολογηθεί .

Mένει τώρα η ολοκλήρωση του οργανογράμματος με την άφιξη νέων ειδικοτήτων ιατρών που θα πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες.
Να σας ενημερώσω εδώ ότι ολοκληρώθηκε η προκήρυξη που έτρεχε και υπάρχει αισιοδοξία πως με το πέρας των διαδικασιών θα έχουμε ακόμη τέσσερις ειδικευμένους ιατρούς . ( παιδίατρο , οφθαλμίατρο , καρδιολόγο , και αναισθησιολόγο ).

Και εδώ κύριε δήμαρχε έρχεται η υποχρέωση όλων εμάς να ορίσουμε επιτέλους τα κίνητρα στα οποία έχουμε ήδη συμφωνήσει ότι είναι απαραίτητα τόσο για να προσελκύσουμε όσο και για να κρατήσουμε στο νησί μας τους ιατρούς , καθώς ο ανταγωνισμός από τα υπόλοιπα απομακρυσμένα νησιά είναι μεγάλος και που η απουσία αυτή των κινήτρων μας έχει ήδη πλήξη.
Σας ζήτω όπως άμεσα , να έρθει το συγκεκριμένο θέμα στο σώμα και να ορίσουμε τα κίνητρα τα οποία (σας θυμίζω) και εσείς ο ίδιος έχετε ΚΑΤ ίδιαν υποσχεθεί στους ιατρούς μας.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το πρόβλημα με τους εμβολιασμούς των ατόμων ηλικιών 60-65 του νησιού μας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επίλυσης του.

Και πάμε στον δεύτερο πυλώνα της κοινωνίας μας που θα πρέπει να λειτουργεί υποδειγματικά ώστε να μετριάσουμε την «αιμορραγία των μόνιμων κατοίκων στην αναζήτησή σχολείων για τα παιδιά τους εκτός Καρπάθου , και (βελτίωση της πρωτοβάθμιας) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έτσι ώστε να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί μας να δώσουν τα απαραίτητα εφόδια , αναπόσπαστοι από τα προβλήματα που δεν είναι της αρμοδιότητας τους .
Επανειλημμένως έχω τοποθετηθεί όσον αφορά το γυμνάσιο πηγαδιών και ΕΠΑΛ, πριν από 10 μέρες κατέθεσα το ερώτημα μου και γραπτός γιατί δεν έχει προχωρήσει ακόμη από τις τεχνικές υπηρεσίες η διαδικασία της τακτοποίησης ακινήτου ώστε να μπορέσει τουλάχιστον Μεταβατικά να λυθεί το πρόβλημα στέγασης των μαθητών στην πρωτεύουσα της Καρπάθου
Ένα πρόβλημα κύριε δήμαρχε που κληρονομήσαμε κι εμείς, όμως και ενω ήδη βρίσκομαστε στην ολοκλήρωση του δεύτερου χρόνου της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχή, δεν βλέπω να γίνεται κάτι ουσιαστικό.
Δυστυχώς οι συνθήκες στα σχολικά κτήρια σε ολόκληρη την καρπαθο και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, στα Πηγάδια, είναι τουλάχιστον θλιβερές , όταν εκτός από την έλλειψη αιθουσών, υποδομές όπως π.χ. οι τουαλέτες δεν είναι καν λειτουργικές .)

Ή οταν στο Απέρι, συνωστίζονται οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες ,καθώς δεν επαρκούν για να απορροφήσουν την ζήτηση στην προσπάθεια γονέων και μαθητών να έχουν μια στοιχειώδη στέγαση.

Προχωρήστε χθες κιόλας, κύριοι, στην επίλυση του προβλήματος καταθέτοντας οι ΤΥ το αίτημα τακτοποίησης ακινήτου ώστε να μπορέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί στα παιδιά μας η δυνατότητα να έχουν σχολείο , και όλοι μαζί να σχεδιάσουμε το αύριο της παιδείας της καρπαθου με ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο σχολικό συγκρότημα γυμνασίου-λυκείου-Επαλ στα Πηγάδια που τόσο ανάγκη το έχει η Κάρπαθος!).,