Εμπλοκή με την επιστολή-ψήφισμα για το ακτοπλοϊκό από τον Δήμο Καρπάθου. Πρόσφατη η επικοινωνία του Δημάρχου με τον κ. Πλακιωτάκη;

Εμπλοκή με την επιστολή-ψήφισμα για το ακτοπλοϊκό από τον Δήμο Καρπάθου. Πρόσφατη η επικοινωνία του Δημάρχου με τον κ. Πλακιωτάκη;

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, και μετά από πρόταση του αρχηγού της ΑΠΕΚ κ. Μηνά Πρωτόππαπα, συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή προς το υπ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με θέμα  ομόφωνο αίτημα του Δήμου, για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς την Κάρπαθο.

Ωστόσο φαίνεται ότι έχει προκύψει σοβαρό θέμα. Ο κ. Πρωτόπαππας δεν είχε καταθέσει εγγράφως κάποια εισήγηση και συμφωνήθηκε να σταλεί μια πρόσφατη επιστολή, που είχε στείλει ο δήμαρχος, κ. Νισύριος, στον υπουργό κ. Πλακιωτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων στα μαιλ των δημοτικών συμβούλων έχει σταλεί μια επιστολή του κ. Νισύριου προς τον κ. Πλακιωτάκη, με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2019.

Η συγκεκριμένη επιστολή δεν είχε ανέβει στην ιστοσελίδα του δήμου, εκείνη τη μέρα το μοναδικό δελτίου τύπου, ήταν το αίτημα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την λειτουργία του Λιμένος Πηγαδίων Καρπάθου, ως Πύλη Εισόδου και Εξόδου.

Και πάλι από πληροφορίες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μανωλάκης, κρατά στο συρτάρι και δεν υπογράφει αυτή την επιστολή που του έχουν στείλει για να ανέβει στη Διαύγεια διότι δεν πρόκειται για πρόσφατο αίτημα, όπως αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά για επιστολή του κ. Νισύριου προ 18 μηνών. Μάλιστα όπως αναφέρει δημοτικός σύμβουλος στα Καρπαθιακά Νέα τότε υφυπουργός τουρισμού ήταν ο Μάνος Κόνσολας και αναφέρετε στην επιστολή που τους έχουν προωθήσει στα μαιλ τους!

Σε κάθε περίπτωση τα αιτήματα, για τα πλοία της άγονης γραμμής και τα δρομολόγια, δεν μπορεί να είναι διαφορετικά, ότι ζητούσε τότε ο Δήμαρχος θα το ζητά και σήμερα, το ερώτημα είναι γιατί αναφέρθηκε ότι υπάρχει πρόσφατη επιστολή προς τον κ. Πλακιωτάκη και δεσμεύτηκε για αυτήν το δημοτικό συμβούλιο;