Ευχαριστήριο προς τον Δήμαρχο Καρπάθου, από τον Σκακιστικό Όμιλο

Ευχαριστήριο προς τον Δήμαρχο Καρπάθου, από τον Σκακιστικό Όμιλο


Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας, συμμετείχαμε στους Δωδεκανησιακούς αγώνες. Θυμόμαστε κατά την απονομή των κυπέλλων, τον δήμαρχο Ρόδου κ.Καμπουράκη, εν μέσω υπουργών και βουλευτών που παρευρίσκονταν, να δεσμεύεται ότι θα καλύψει ο ίδιος τα έξοδα όλων των αθλητών της Ρόδου που διακρίθηκαν για να συμμετάσχουν στα πανελλήνια τελικά, καθώς και του παιδιού από την Κάρπαθο που μόλις είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Δωδεκανήσου.

Αυτή η στιγμή χαράχτηκε μέσα μας και έκτοτε αγωνιζόμαστε πρώτα για την ανάδειξη του νησιού μας. Έτσι, ακολούθησε μία περίοδος σκληρής δουλειάς, από την οποία προέκυψαν εθνικές διακρίσεις με πανελλήνια μετάλλια στην υψηλότερη μαθητική κατηγορία καθώς και σε μετάλλια στους ατομικούς αγώνες Ελλάδας-Κύπρου μεταξύ χιλίων περίπου αθλητών. Συμμετείχαμε και ως ομάδα στους διαδικτυακούς πανελλήνιους αγώνες με τις εξήντα καλύτερες ομάδες της χώρας και καταφέραμε να κατακτήσουμε την πέμπτη θέση, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα των Ελλήνων σκακιστών.

Σε αυτήν την πορεία δεν ήμασταν μόνοι. Πολλοί άνθρωποι ήθελαν να ενισχύσουν και αυτήν την ομάδα, που διδάσκει στα παιδιά αυτού του ακριτικού νησιού να θέτουν τους υψηλότερους στόχους και να αγωνίζονται για να τους πετύχουν. Οι αρχές του νησιού, οι φορείς, η εκκλησία αλλά ακόμη και η Περιφέρεια καθώς και μικροί και μεγάλοι χορηγοί στάθηκαν πλάι μας, είτε για να βοηθήσουν να υλοποιηθούν οι ιδέες μας, είτε για να μας φιλοξενήσουν.

Τώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία αυτού του Ομίλου, αυτό που θα έχουμε μία σταθερότερη βάση, ένα σημείο αναφοράς. Πάντοτε ένα μεγάλο μέρος της σκέψης μας αναλωνόταν στο μέλλον της στέγασής μας, όμως αυτή η ενέργεια μπορεί πλέον να εξοικονομηθεί και να εστιάσουμε ακόμη περισσότερο σε ότι είναι ουσιαστικό.

Είμαστε ευγνώμονες στον δήμαρχο Καρπάθου κ.Νισύριο που τήρησε την υπόσχεσή του για την αποκατάσταση της στέγασής μας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την τριμελή εισηγητική επιτροπή για το Κονάκι (Κοντονικόλας, Τσακίρογλου, Σπαϊλλάρη) όπως και στον κ.Νικόλαο Μπιζέκη για την θερμή υποδοχή στο νέο μας σπίτι.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που ήσασταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας εμπιστευτήκατε ένα κομμάτι της διαπαιδαγώγησης των παιδιών σας. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο για την διαμόρφωση αθλητών που τρέφουν φιλοδοξίες για το αύριο, επιδεικνύοντας την πειθαρχία που απαιτείται σήμερα.

Δελτίο Τύπου Σκακιστικό Όμιλος Καρπάθου