Ευχές αλλά και προτάσεις από τους Περιπατητές της Κάσου

Ευχές αλλά και προτάσεις από τους Περιπατητές της Κάσου

“Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου και να βρίσκεται.”

Γ. Σεφέρης

Λίγο πριν μας αφήσει αυτός ο δίσεκτος χρόνος, θέλουμε να πούμε δυό λόγια σ’ εσάς τους φίλους μας. Αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη που δείξατε στην ομάδα μας. Δυστυχώς λόγω συνθηκών υγειονομικής κρίσης δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα των πεζοπορικών εξορμήσεων, τους δύο τελευταίους μήνες.
Το αρχαίο κάστρο στο Πόλι, ο ομφαλός της Κάσου, είναι ο αρχαιολογικός χώρος με σπουδαίο ειδικό βάρος στο νησί μας. Διαχρονικά παραμελημένος, είναι η αρχαιολογική βιτρίνα του.
Χωρίς πρόθεση να υποκαταστήσουμε τους ειδικούς, το χτίσιμο των χαλασμένων βασταών, η δημιουργία λιθόστρωτων μονοπατιών για εύκολη πρόσβαση στην κορυφή, το γκρέμισμα του τσιμεντένιου τέρατος της παλιάς κεραίας, η αναστήλωση του παλιού μύλου,και ο φωτισμός περιμετρικά του λόφου θα το αναμορφώσουν και θα το αναδείξουν.

Για τις χρονιάρες και γιορτινές μέρες που έρχονται σας ευχόμαστε ολόψυχα να είναι όμορφες και χαρούμενες. Ευχόματε ακόμα μέσα από την ευθύνη που μας πιέζει καθημερινά να δούμε σε βάθος τα προβλήματά μας.

Η νέα χρονιά να μας χαρίσει απλόχερα υγεία, γαλήνη,ποιότητα και ευλογία.

Να είναι η αρχή για ν’ ακολουθήσουν, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, χρόνια ανθρώπινα, ευαίσθητα με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Χρειαζόμαστε περισσότερη αλήθεια, περισσότερη ανεκτικότητα, περισσότερη ευθύνη.

Ας αφήσουμε το μυαλό μας να ταξιδέψει σε ανοιχτούς ορίζοντες μακρυά από ότιδήποτε μας πονάει.

Όσο για μας τούς πεζοπόρους της Κάσου ευχόμαστε η νέα χρονιά να έχει πολλές και όμορφες πεζοπορικές εξορμήσεις.