Η επαναπρόσληψη 21 εργαζόμενων ντροπή για το Δήμο Καρπάθου

Η επαναπρόσληψη 21 εργαζόμενων ντροπή για το Δήμο Καρπάθου

 

Θα περίμενε κανείς η ανανέωση των συμβάσεων 21 εργαζόμενων του Δήμου να ήταν μια υπόθεση ρουτίνας και συνάμα χαράς, αφού οι οικογένειες των ανθρώπων αυτών θα είχαν μηνιάτικο για ακόμη 3 μήνες και το νησί θα χαιρόταν τις υπηρεσίες τους. Αξίζει να αναφέρω ότι ένας από τους 21 είναι και ο κ. Βασίλης Κολιός, η όπως είναι γνωστός «χρυσή σκούπα της Καρπάθου» δηλαδή πρόκειται για ανθρώπους που δουλεύουν στους δρόμους του νησιού.

Όμως οι εσωτερικές έριδες έφτασαν κι αυτήν ακόμη την υπόθεση των ανθρώπων του μεροκάματου να την μετατρέψουν σε προσωπική διαμάχη. Αναζητούμε τον Πρ. Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μανωλάκη, για να μας δώσει απαντήσεις και τη δική του εικόνα για το ζήτημα. Αφού, όπως παρουσιάζεται,  παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και αυτός είναι ο λόγος της μη δυνατότητας Συνεδρίασης.

Θεωρούμε ότι το θέμα συντομότατα θα λυθεί, όμως να υπογραμμίσουμε ότι ακόμη μια πληγή χαράσσεται πάνω στο ταλαίπωρο σώμα του Δήμου της Καρπάθου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αποφεύγουν να πάρουν θέση για όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο σπίτι που διεκδίκησαν να μπουν και να το υπηρετήσουν!

Αν κλείνει με τέτοια ένταση του 2021 τι άραγε να περιμένουν οι πολίτες για το 2022 από τον Δήμο Καρπάθου; Αξίζει τέτοια συμπεριφορά στο αγαπημένο μας νησί;

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος Καρπάθου προσέγγισε έναν από τους «5 της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ» στην Αμερική; Με την επιστροφή του θα βρει τρόπο να τελειώσει μια και καλή αυτό το θέμα;

Και κάτι που επιβάλλεται να επαναλάβω, κανείς από τους δημότες δε νοιάζεται για τις όποιες προσωπικές διαφορές. Ας ξανα-γίνουν αγαπημένοι φίλοι, ή ας τις λύσουν στα δικαστήρια, με μονομαχία ή με όποιο άλλο τρόπο επιλέξουν, φτάνει να αφήσουν το νησί να πορευτεί το δρόμο του.

 

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα