Επιστολή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΑΣΙΩΝ στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Επιστολή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΑΣΙΩΝ στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εν συνεχεία της συνάντησης που είχαμε στις 18 Ιουλίου 2022 με τον υφυπουργό σας κ. Κ.Κατσαφάδο στο γραφείο σας, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με το ίδιο θέμα, σας στέλνομε αυτή την επιστολή σε σχέση με το επικείμενο διαγωνισμό για τη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ-ΚΑΣΟ με 3 δρομολόγια την εβδομάδα με πλοίο Β’ κατηγορίας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι, αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει αλλά πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 20/10/22 με σκοπό να δρομολογηθεί στη γραμμή από 1/11/22 το νέο πλοίο (20ετιας).

Ως γνωστό το πλοίο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” έχει παρατείνει τους πλόες του στη γραμμή αυτή, μόνο για 3 μήνες έως δηλαδή τις 20/10/22. Αυτό σημαίνει ότι η Κάσος για ένα διάστημα μεταξύ 20/10/22 και 01/11/22 θα παραμείνει για ακόμη μια φορά μέσα στο φθινόπωρο χωρίς σύνδεση από Πειραιά και Κρήτη, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της, τόσο σε προμήθειες όσο και σε διακίνηση του επιβατικού κοινού.

Παραμένει δε άγνωστο για εμάς, κατά πόσον ο διαγωνισμός αυτός θα έχει αίσιο τέλος χωρίς ενστάσεις ή άλλες πιθανές καθυστερήσεις.

Ως γνωστόν εφέτος μέσα στο κατακαλόκαιρο, στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, είχαμε όλοι οι Κασιώτες μια εφιαλτική εμπειρία, όπου το απομονωμένο νησί μας παρέμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία για 15 μέρες με απερίγραπτα οικονομικά κόστη και μία ,ουσιαστική, χαμένη τουριστική σεζόν, τη στιγμή που άλλα νησιά βούλιαζαν κυριολεκτικά από τουρισμό.

Θα αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας για την ριζική επίλυση του ακανθώδους αυτού προβλήματος που ταλανίζει το ηρωικό νησί της Κάσου και κρατήσετέ μας ενήμερους των εξελίξεων.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων,

Ο Πρόεδρος

 Μίνoς Δ. Κομνηνός

Η Γ. Γραμματέας

Άγγελα-Πατρούλα Ι. Γλύτση

14.10.2022

Καρπαθιακά Νέα