Επόπτη καθαριότητας απέκτησε ο Δήμος Καρπάθου!

Επόπτη καθαριότητας απέκτησε ο Δήμος Καρπάθου!

Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων εργαζόμενος του Δήμου Καρπάθου ορίστηκε χθες, 19 Δεκεμβρίου 2022, με καθήκοντα του Επόπτη Καθαριότητας! Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη αφού όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα μας, υπήρχε σοβαρότατο θέμα από τη μη τοποθέτηση υπαλλήλου του Δήμου σε αυτή τη θέση.

Οι αρμοδιότητες του Επόπτη Καθαριότητας είναι κρίσιμες αφού θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στο κομμάτι της επίβλεψης και της εποπτείας για ό,τι συμβαίνει στον τομέα της καθαριότητας στο νησί. Όπως μάλιστα μαθαίνουμε για τη συγκεκριμένη θέση υπήρχαν τουλάχιστον 2 υποψήφιοι εργαζόμενοι του Δήμου. Να σημειώσουμε ότι όλο το καλοκαίρι τα σκουπίδια (ειδικά στον κεντρικό παραλιακό δρόμο), τα μπάζα, όπως και τα μεγάλα αντικείμενα έγιναν αρκετές φορές θέμα στην Κάρπαθο. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι στο θέμα της ανακύκλωσης ο Δήμος Καρπάθου έχει καταφέρει μηδαμινούς στόχους χωρίς ουσιαστικά να τρέχει ανακύκλωση οικιακών απορριμμάτων στο νησί.

Ακόμη ένα ερώτημα, που αβίαστα προκύπτει, έχει να κάνει με τον αριθμό των εργαζομένων  καθαριότητας που ασχολούνται με την πρωτεύουσα και τα χωριά. Υπάρχει η πολυτέλεια για Επόπτη Καθαριότητας όταν για παράδειγμα ένας ήταν ο οδοκαθαριστής για την πρωτεύουσα Πηγάδια ενώ στα χωριά, όλο το καλοκαίρι, δεν υπήρχε κανείς και οι σύλλογοι έψαχναν εθελοντές;

Απομένει να δούμε εάν ο Επόπτης καθαριότητας εργαστεί πάνω στο αντικείμενο του και τελικά καταφέρει όλα εκείνα που περιγράφονται στις αρμοδιότητες του.

20.12.2022

πηγή Καρπαθιακά Νέα