Δ. Γάκης: Κοροϊδεύει τους νησιώτες ο Γιάννης Πλακιωτάκης –Μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Δ. Γάκης: Κοροϊδεύει τους νησιώτες ο Γιάννης Πλακιωτάκης –Μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Συστηματικά πλέον το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής καθυστερεί την καταβολή του μεταφορικού ισοδυνάμου στους νησιώτες με εμφανή πλέον την πρόθεση της κυβέρνησης για την σταδιακή κατάργηση του.

Με τρόπο προκλητικό ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης παραδέχτηκε τις καθυστερήσεις στηνκαταβολή του μετά από σχετική τοποθέτηση του Νίκου Φίλη σε εκπομπή του Αντ1, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ότι «δεν είναι ένας χρόνος η καθυστέρηση, αλλά είναι κάτι λιγότερο»!

Είναι εμφανής πλέον η προσπάθεια απαξίωσης μιας νησιωτικής πολιτικής που εφάρμοσε ως υπουργός ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός και που είχε σαν στόχο να αποκαθιστά την ισότητα και τις ευκαιρίες μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, αναφορικά με τα μεταφορικά κόστη για τους νησιώτες και τις επιχειρήσεις τους.

Η έγκαιρη καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου είναι αναγκαία όσο ποτέ αφού οι αυξήσεις στα εισιτήρια αλλά και στις μεταφορές έχουν πιάσει ταβάνι και οι νησιώτες αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας απαντήσουν στους νησιώτες για την μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων.

Οι νησιώτες θα αναλάβουν τη δική τους ευθύνη μπροστά στην κάλπη.

23.3.2023

Καρπαθιακά Νέα