Γιορτή ΜΕΛΙΟΥ, 20 και 21 Μαΐου, στην ΚΑΡΠΑΘΟ!

Γιορτή ΜΕΛΙΟΥ, 20 και 21 Μαΐου, στην ΚΑΡΠΑΘΟ!

Στις 20 και 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Κάρπαθο η Γιορτή Μελιού, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Επαρχείο Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Στο πλαίσιο της γιορτής, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά εδέσματα που έχουν βάση το μέλι, αλλά και να συμμετέχουν σε παράλληλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η Κάρπαθος, ως τόπος παραγωγής διαθέτει ένα εξαιρετικής ποιότητας μέλι. Το θυμάρι που φυτρώνει στο νησί, αλλά και η σπάνια χλωρίδα της γης του, είναι τα στοιχεία που κάνουν το μέλι Καρπάθου ιδιαίτερο και ασυναγώνιστο. Οι μέλισσες της Καρπάθου, συλλέγουν καθημερινά το μέλι από το θυμάρι αλλά και από  δεκάδες άλλα σπάνια βότανα του νησιού, προάγοντας έτσι τη θρεπτική του αξία.

Τέλος, είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέσω της γιορτής μελιού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τις ομορφιές του νησιού, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν παραδοσιακούς οικισμούς ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους,  πολυάριθμα εκκλησάκια και εξαιρετικές παραλίες , ενώ στα βόρεια του νησιού,  υπάρχει ένα καλά ανεπτυγμένο δίκτυο μονοπατιών, για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας.

www.tornosnews.gr