Ημέρα των Ζώων - Ο Brave της Καρπάθου

Ημέρα των Ζώων - Ο Brave της Καρπάθου

του Μανώλη Δημελλά

Ημέρα των ζώων διαλέξαμε λοιπόν μια ιστορία από εκείνες που δεν είναι εύκολες, μια ιστορία από εκείνες που συνήθως τις προσπερνάμε γιατί δεν έχουμε χρόνο. Συνήθως στέκουμε με ανοιχτά μάτια κι αυτιά σε ιστορίες όπως του Οσίου Μάρκου, του ασκητή και Θαυματουργού, μαθητή του ιερού Χρυσοστόμου. Ο Όσιος Μάρκος θεράπευσε ένα τυφλό κουτάβι μιας ύαινας. Στην καθημερινότητα όταν ακούμε για χτυπημένη ή πονεμένα ζώα τις περισσότερες φορές γυρνάμε το κεφάλι από την άλλη.

Σε ετούτη εδώ την ιστορία τα πράματα έγιναν αλλιώς!

Λίγες μέρες πίσω δυο τουρίστριες στο δρόμο για την Όλυμπο, στη διασταύρωση με το Σπόα, άθελα τους χτύπησαν ένα σκύλο. Όμως δεν τον παράτησαν αμέσως επικοινώνησαν με τη Ένωση Φίλων Ζώων Καρπάθου και εκείνοι έτρεξαν να τον πάρουν στον κτηνίατρο.

Οι τουρίστριες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο για την περίθαλψη του σκύλου, βρήκαν τον ιδιοκτήτη όμως εκείνος δεν τον θέλει πια καθώς θεωρούσε ότι θα του ήταν άχρηστο.

Ο σκύλος πήγε στον κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε συντριπτικό κάταγμα στο δεξί πόδι και σκίσιμο σε όλο τον μηρό με ανοιχτό βαθύ τραύμα.

Του έγιναν όλα τα απαραίτητα, όπως καθαρισμός και ράμματα με σωληνάκι για να παροχετευονται τα υγρά, περίπου 30 ράμματα και στη συνέχεια τοποθέτηση γύψου.

Μένει να από θεραπευτεί και να βρει οικογένεια! Είναι αρσενικό νεαρής ηλικίας μικρόσωμο περίπου 7,8 κιλά!Όπως σημειώνει η Ένωση Φίλων Καρπάθου:

Αμφιβάλουμε αν έχει νιώσει ποτέ αγάπη και ευτυχία  μας εντυπωσίασε που δεν έδειξε καθόλου επιθετικότητα καθώς τον μετακινησουμε καθώς το κάνουν λόγο πόνου! Είναι συνεργασιμος, ήσυχος, γενναίος, δυνατός, με δύο μάτια γεμάτα ζωή αλλά και πολύ παράπονο.

Σήμερα, ημέρα των ζώων, υπάρχει λοιπόν ένα σκυλί που φιλοξενείται και ψάχνει σπιτικό, που ψάχνει δίποδο σύντροφο, να τον αγαπά και να του το δείχνει.

Προχθές τον βάφτισαν BRAVE κι αυτό γιατί στέκεται όρθιος, πολεμά να ζήσει.

Όσοι γνωρίζουν τι κόλαση βιώνουν από τους ανθρώπους τα ζώα λένε ότι κάθε μέρα έπρεπε να είναι ημέρα των ζώων, μήπως κι εμείς, τα δίποδα άτριχα θηλαστικά, κάποτε τα καταφέρναμε και δείχναμε σεβασμό, εκτιμούσαμε τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη.