"Πέρα από τις Νότες" με τον συμπατριώτη μας Ηλία Μαλανδρή - ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

"Πέρα από τις Νότες" με τον συμπατριώτη μας Ηλία Μαλανδρή - ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΤΕΣ – ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μιά συναρπαστική εξερεύνηση των ορίων της ανθρώπινης φωνής,

“Πέρα από τις Νότες” με τον Ηλία Μαλανδρή

Από Δευτέρα 22-1 και κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 17.00

«Πέρα από τις Νότες» είναι ο τίτλος της νέας εκπομπής του Τρίτου Προγράμματος που κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις πέντε το απόγευμα. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Ηλίας Μαλανδρής.

Πρόκειται για μία συναρπαστική περιπλάνηση στις ασυνήθιστες και ενδιαφέρουσες ατραπούς της μουσικής, εκεί όπου στην ανθρώπινη φωνή συναντάμε τις πολυπλοκότητες της αληθινής τέχνης και δημιουργίας.

Μία σειρά 40 ραδιοφωνικών εκπομπών, που ερευνά τα όρια της ανθρώπινης φωνής, την τέχνη και την ζωή εκείνων που τα ξεπέρασαν και κατάφεραν να σταθούν «Πέρα από τις νότες».

Μέσα από σπάνιο ηχητικό αρχείο συνεντεύξεων και άγνωστων ανέκδοτων ηχογραφήσεων ξετυλίγονται τα Πορτραίτα 30 καλλιτεχνών που άφησαν ένα τόσο ηχηρό στίγμα στην τέχνη καταφέρνοντας να γίνουν σημείο αναφοράς και να εγγραφούν στην ιστορική μνήμη, όχι μόνο ως ερμηνευτές αλλά και ως σύμβολα.

Στην πρώτη εκπομπή του κύκλου παρουσιάζεται ,σε δύο μέρη ( Δευτέρα 22 και Παρασκευή 26 Ιανουαρίου) το πορτραίτο του επιφανούς Άγγλου κόντρα τενόρου Αλφρεντ Ντέλερ ( 1912 – 1979 ).Υπεύθυνος για την αναγέννηση της μουσικής στον τομέα της εξειδικευμένης τεχνικής « κόντρα τενόρος» στον 20ο αιώνα, ο Αλφρεντ Ντέλερ υπήρξε πρωτοπόρος στη διάδοση της τρέχουσας πρακτικής της αυθεντικής πρώιμης μουσικής απόδοσης και αναβίωσε τη φωνή του κόντρα τενόρου ως όχημα για αξιόλογες παραστάσεις Μεσαιωνικής, Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής.

Με αφορμή τα 460 χρόνια από την γέννηση του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ θα ακούσουμε τον Ντέλερ στις άριες από τα έργα του μεγάλου βάρδου, καθώς και άλλες συνθέσεις, σε μια εκπομπή -αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό δημιουργό. Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες, ανέκδοτες ηχογραφήσεις και σημαντικές στάσεις ζωής και καριέρας θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον καλλιτέχνη «πέρα από τις νότες».

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9/www.ertecho.gr/trito

19.1.2024

Καρπαθιακά Νέα