Β. Υψηλάντης : « Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια τους τουρίστες».

Β. Υψηλάντης : « Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια τους τουρίστες».

Συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Κοσμήτορα της Βουλής Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορα της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης επεσήμανε στον υπουργό Τουρισμού τη συγκρατημένη αισιοδοξία που υπάρχει στα νησιά της Δωδεκανήσου για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Από την πλευρά του ο υπουργός εξέθεσε στο Βουλευτή Δωδεκανήσου όλες τις ενέργειες που έγιναν ειδικά για τις αγορές της Αγγλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Ρωσίας και Σκανδιναβικών κρατών καθώς επίσης και για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού . Οι προσπάθειες για το άνοιγμα της Αγγλίας έχουν ενταθεί παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της ινδικής μετάλλαξης που αποτυπώνεται στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας αυτής.

Γίνεται απόλυτα σαφές ότι, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα κριθεί και το άνοιγμα της σημαντικής αυτής αγοράς.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιαματικά λουτρά δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν και από την τοπική αυτοδιοίκηση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Τα θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης συμφωνήθηκε τέλος να εξειδικευτούν σε συνάντηση που άμεσα θα πραγματοποιηθεί με την αρμόδια υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης με δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη για τις προσπάθειες που καταβάλει για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού και επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν με εντατικότερους ρυθμούς οι εμβολιασμοί στη Ρόδο και στα άλλα μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου προκειμένου να κτίσουμε αληθινό τείχος ανοσίας στον ιό και τις μεταλλάξεις του . Τέλος δήλωσε ότι η Ελλάδα με ασφάλεια υποδέχεται όσους επιλέξουν τη χώρα μας για διακοπές .