Ειρήνη Γεργατσούλλη - Γιάννουστα: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ για την απώλεια του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

Ειρήνη Γεργατσούλλη - Γιάννουστα: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ για την απώλεια του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 17-1-2024Από χθες έφυγε από την πρόσκαιρη αυτή ζωή ο προσφιλής μας παιδίατροςΝικόλαος Κομνηνού Παυλίδης Καταγόμενος από την Όλυμπο Καρπάθου.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου του προκάλεσε στις καρδιές όλων μας βαθιά

συγκίνηση, λύπη και πόνο! Θρηνούν η οικογένεια και οι συγγενείς του, οι φίλοι και

οι γνωστοί του, οι συνάδελφοί του γιατροί!

Πενθούν η Ρόδος, η Όλυμπος, αλλά και ολόκληρη η Κάρπαθος …

Ο αείμνηστος συμπατριώτης μας Νίκος Κομνηνού Παυλίδης, γόνος επιφανούς οικογένειας της Ολύμπου, της γνωστής οικογένειας του αείμνηστου εξαιρετικού δασκάλου Κομνηνού Ν. Παυλίδη, που τον διαπαιδαγώγησε με ελληνοχριστιανική αγωγή, αλλά και σπάνιες αρετές σύμφωνα με τις παραδοσιακές αρχές κι αξίες, μαζί με την αγάπη του για την Όλυμπο και την Κάρπαθο. Ο Νίκος φρόντισε να τα τηρήσει ευλαβικά ως το τέλος της ζωής του!

Ο Νίκος Παυλίδης, με τη βαρύνουσα παρουσία του τιμούσε πάντα τον Σύλλογο μας ως ενεργό μέλος του και κοσμούσε την Παροικία της Καρπάθου στη Ρόδο, που από σήμερα με την απουσία του γίνεται φτωχότερη!..

Ως άνθρωπος υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα με ιδιαίτερα προσόντα και χαρίσματα: αξιοπρεπής, ευπρεπής, ευγενής, τίμιος, πράος, απλοϊκός, προσιτός και ταπεινός. Ενεργό και δραστήριο μέλος της Ροδιακής κοινωνίας, κοινωνικά παρόν στα δρώμενα της Ρόδου, ακέραιος, δυναμικός κι αποτελεσματικός σε όποια θέση ευθύνης κι αν ανέλαβε…

Ο παιδίατρος Νίκος Παυλίδης, ως εξαίρετος επιστήμονας, με άριστες ιατρικές γνώσεις, ασκούσε με ευσυνειδησία και συνέπεια, υπευθυνότητα και τιμιότητα το ιατρικό του λειτούργημα, φρόντιζε με αγάπη κι ευαισθησία την ανάπτυξη των παιδιών, ενώ πολλές φορές προσέφερε τις υπηρεσίες του σε συμπατριώτες και

φίλους με ανιδιοτέλεια, τιμώντας τον Όρκο του Ιπποκράτη… την Ιατρική, αλλά και ολόκληρο τον ιατρικό επιστημονικό κόσμο της Ρόδου!

Στην προσωπική του ζωή έχαιρε εκτίμησης, σεβασμού κι αγάπης από συγγενείς, φίλους και γνωστούς που αναγνώριζαν την εντιμότητα, τη σεμνότητα, και την τιμιότητά του… Μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Φούλα Παραγιού δημιούργησαν με αξιοπρέπεια μια αξιότιμη οικογένεια με τρία αξιόλογα παιδιά κι εγγόνια, στα οποία αφήνει ως παρακαταθήκη το παράδειγμα της ζωής του και ως πολύτιμη κληρονομιά τη φήμη του ονόματός του!

Εκ μέρους του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου εκφράζουμε τα «Θερμά και Ειλικρινή μας Συλλυπητήρια!»

στην αγαπημένη μας σύζυγό του Φούλα, στα αγαπητά μας παιδιά του:

Σοφία, Μαρία και Κομνηνό,στις αδελφές του: Ρηγοπούλα, Θεοδοσία και Καλλιόπη,

και στους λοιπούς συγγενείς.

Ευχόμαστε ο Μεγαλοδύναμος Θεός να δίνει σε όλη την οικογένειά του, στις αδελφές και σ’ όλους τους συγγενείς, την «εξ ύψους παρηγορία!..», καλή δύναμη, υπομονή και κουράγιο σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάτε, για να αντέξετε τη μεγάλη απώλεια…«Καλό ταξίδι για την Αιωνιότητα!» αγαπητέ φίλε και συμπατριώτη Νίκο Παυλίδη!Όσοι είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη!Για το Δ.Σ.Η ΠρόεδροςΕιρήνη Γεργατσούλλη – Γιάννουστα