Η Ειρήνη Μαντινάου, στη Σάμο στο πλαίσιο του προγράμματος «Βαυκίς»

Η Ειρήνη Μαντινάου, στη Σάμο στο πλαίσιο του προγράμματος «Βαυκίς»
Η Ειρήνη Μαντινάου, τελειόφοιτη φοιτήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας βρέθηκε  στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακαιίκων.
Σε ειδική εκδήλωση που αφορούσε στους μαθητές και στις μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου η Ειρήνη παρουσίασε αγαπημένα της θέματα που αφορούν στη Σύγχρονη Τέχνη και εξήγησε στα παιδιά μέρος της δικής της δουλειάς.
Η Ειρήνη Μαντινάου, βρίσκεται στη Σάμο στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας Καλλιτεχνών «Βαυκίς».
Η Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαιίκων Δημήτρη Χιώτη και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Ιωάννα Καραμπελιά και Αποστόλη Γιαννακόπουλο για τη ζεστή φιλοξενία.

Το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και φοιτητών καλλιτεχνικών σχολών «Βαυκίς» πραγματοποιείται στη Σάμο από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Φωτόνησος Τεχνών και Πολιτισμού».
Υλοποιείται στο χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Απρίλιος κάθε έτους, προσφέροντας στους φιλοξενούμενους δωρεάν διαμονή έως και δύο μηνών.
Η φιλοξενία των καλλιτεχνών πραγματοποιείται σε ιδιωτικές οικίες κατοίκων του νησιού, οι οποίες θα παρέμεναν κλειστές κατά τους μήνες υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και σε δωμάτια συνεργαζόμενων ξενοδοχείων.
Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες σε επαφή με το παρελθόν και το παρόν του νησιού, να τους δώσει την ευκαιρία να ζήσουν την καθημερινότητά του, να εμπνευστούν από θέματα που αφορούν στον τόπο, να πραγματοποιήσουν την έρευνά τους και να δημιουργήσουν απερίσπαστοι.
Οι δημιουργίες των καλλιτεχνών θα παρουσιάζονται επίσημα στο Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου – Ανατολικό Άκρο, στα τέλη Αυγούστου κάθε έτους.
Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους, εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι, οι καλλιτέχνες θα μπορούν να παρουσιάζουν το συνολικό έργο τους στα μέλη και στο κοινό της Φωτονήσου, σε ειδικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται κατά τους μήνες Οκτώβριος – Απρίλιος κάθε έτους.
Ο συνδυασμός της πραγματοποίησης του προγράμματος «Βαυκίς», των ειδικών εκδηλώσεων παρουσίασης καλλιτεχνικού έργου και του Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου – Ανατολικό Άκρο δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού της Σάμου να έρχονται σε επαφή με τις Τέχνες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Για την πραγματοποίηση του προγράμματος, εκτός της ΑΜΚΕ «Φωτόνησος Τεχνών και Πολιτισμού», που έχει την ευθύνη της υλοποίησης, συμπράττουν ιδιώτες και δημόσιοι φορείς.
Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα «Βαυκίς» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο photonisos@gmail.com.