Μενετές Καρπάθου. Ευτυχώς η κάμερα πρόδωσε τον κλέφτη!

Μενετές Καρπάθου. Ευτυχώς η κάμερα πρόδωσε τον κλέφτη!

 

φωτογραφία Δημήτρης Γεργατσούλης

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 16 προς 17 Δεκεμβρίου 2021, οι Μενετές αναστατώθηκαν από τουλάχιστον έναν κλέφτη, που όμως δεν είχε υπολογίσει ότι στο σπίτι που μπούκαρε μπορεί να έλειπαν οι ιδιοκτήτες, όμως είχε ενεργή κάμερα, η οποία ήταν συνδεδεμένη με συναγερμό στο κινητό τους!

Όπως μας λέει ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Μανώλης Μαγριπλής, η ώρα ήταν περασμένη ήταν σχεδόν έτοιμος να ξαπλώσει στο κρεβάτι, όταν έπεσαν τα τηλεφωνήματα από την Αθήνα και ο ίδιος έτρεξε στο ανοιχτό καφενείο. Νέοι του χωριού, ειδοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, το χωριό αναστατώθηκε, έτρεξαν στο σπίτι τη στιγμή που ο δράστης το «σκάλιζε» και πιθανόν να ήταν μέσα σε αυτό αρκετή ώρα. Τη στιγμή που ένας από τους νέους έφτανε από το δρόμο των καφενείων ο κλέφτης έβγαινε από την πόρτα! Αντιλήφθηκε ότι είχε γίνει αντιληπτός και εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι. Εκείνη την ώρα ανέβηκαν στις Μενετές αστυνομικοί από το ΑΤ Καρπάθου, κατέγραψαν λεπτομέρειες και το συμβάν και ήδη ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας τόνισε στα Καρπαθιακά Νέα ότι τον τελευταίο διάστημα στο χωριό υπάρχουν απανωτές περιπτώσεις διαρρήξεων, συμπέραινει λοιπόν ότι “ο ή οι δράστες έχουν περπατήσει μέσα στις Μενετές” και έχουν ξεχωρίσει τα  σπίτια που δεν κατοικούνται αυτή την εποχή, για αυτό το λόγο χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και επαγρύπνιση από τους κατοίκους.