Το βιβλίο του Γιώργου Καραγιαννίδη (με θέμα από την Κάρπαθο) στο διαγωνισμό βραβείων Public

Το βιβλίο του Γιώργου Καραγιαννίδη (με θέμα από την Κάρπαθο) στο διαγωνισμό βραβείων Public

Για 10 χρόνια, τα Βραβεία Βιβλίου Public, μας δίνουν την ευκαιρία να ξεχωρίσουμε αγαπημένα βιβλία που μας φέρνουν πιο κοντά σε καινούριους χαρακτήρες, μας επιτρέπουν να επισκεφθούμε μακρινά και φανταστικά μέρη, να ταξιδέψουμε στον χρόνο και να γεμίσουμε εμπειρίες που αλλάζουν την καθημερινότητά μας, σελίδα-σελίδα.

Αναγνωρίζοντας πως τα βιβλία έχουν τη δύναμη να «μας μεταμορφώνουν», τα 10α Βραβεία Βιβλίου Public καλούν το κοινό να επιλέξει ανάμεσα σε 1.677 βιβλία από 1.573 συγγραφείς και 79 εκδότες, να αναδείξουν εκείνο που τους μεταμόρφωσε περισσότερο τη χρονιά που πέρασε. Σημειώνεται πως το 2022, 202.000 αναγνώστες ξεχώρισαν 1.970 βιβλία, 1.648 συγγραφείς και 105 εκδότες.

Ανάμεσα στα βιβλία που διεκδικούν διάκριση και το μυθιστόρημα του Σαμιώτη καθηγητή Γιώργου Καραγιαννίδη “Η Καρδιά μου το όπλο σου” με θέμα από την Κάρπαθο!

“Ο Καρπάθιος Οδυσσέας Λάσκαρης και ο Γερμανός Alfred Eickworth, που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, συναντώνται στην Κάρπαθο το 1943 στη δίνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή τους.
Οι πολιτικοί αγώνες στη Γερμανία του μεσοπολέμου. Η ένοπλη αντίσταση στο χιτλερικό καθεστώς. Η Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα. Η κατάσταση που επικρατούσε στο στρατόπεδο Νταχάου. Η γερμανική Μεραρχία 999. Η αντίσταση των νέων στην ιταλοκρατούμενη Ρόδο και ο μεγάλος έρωτας του Οδυσσέα με τη Γιολάντα, την κόρη του Ιταλού διοικητή της Καρπάθου, συνθέτουν μια θυελλώδη ιστορία που ακροβατεί μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας.
Μια ιστορία στην οποία ο έρωτας, η αγάπη και η οικογένεια συγκρούονται με την πολιτική ιδεολογία και την βία, ενώ κυριαρχεί ο αγώνας για την προσωπική ελευθερία και αξιοπρέπεια.” (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο της Σάμου το 1963. Από το 2004 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανήκει στους Έλληνες επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο, στα πεδία της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Το ιστορικό μυθιστόρημα Η καρδιά μου το όπλο σου είναι η πρώτη του λογοτεχνική συγγραφική προσπάθεια.

Επισκεφθείτε το www.publicbookawards.gr. για να επιλέξετε του τίτλους από 8 διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, συμμετέχοντας στη πιο σημαντική γιορτή της χώρας για το βιβλίο και τους ανθρώπους του.

Οι νικητές των φετινών Βραβείων θα ανακοινωθούν φέτος στις 29 Ιουνίου.

28.5.2023

Καρπαθιακά Νέα