Ιωάννης Καραϊτιανός: "Αναγκαιότητα να ασχοληθούν και οι άνδρες με τον ιό HPV"

Ιωάννης Καραϊτιανός: "Αναγκαιότητα να ασχοληθούν και οι άνδρες με τον ιό HPV"

 

Την αναγκαιότητα να ασχοληθούν και οι άνδρες με τον ιό HPV καθώς το 12% των ανδρών είναι θετικοί στον ιό στην περιοχή του πρωκτού, τόνισε  κατά τη χθεσινή παρουσίαση της Ελληνικής Συμμαχίας για τον HPV.

Τόνισε την αύξηση του καρκίνου του πρωκτού στο ανδρικό φύλλο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς αποτελεί το δεύτερο πιο προσβαλλόμενο όργανο από τον HPV, καθώς και τις αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του πρωκτού οι άνδρες με έντονη σεξουαλική ζωή. Την Ελληνική Συμμαχία για τον ΗPV, εκπροσωπούν ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, η ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών ΚΕΦΙ Αθηνών καθώς και η Ελληνική Εταιρεία HPV και η Ένωση Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Έχει στόχο να μειωθεί η θνησιμότητα εξ’αιτίας του ιού και δημιουργήθηκε για να ενημερώσει, να ενώσει δυνάμεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να υποστηρίξει τον εμβολιασμό για τον HPV των κοριτσιών 11-15 ετών, τις δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τον προσυμπτωματικό έλεγχο των γυναικών, την ενδεδειγμένη θεραπεία όλων των προκαρκινικών αλλοιώσεων στις γυναίκες καθώς και τον εμβολιασμό των αγοριών για τον HPV.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας HPV, Θεόδωρος Αγοραστός, ο Π.Ο.Υ. ανακοίνωσε πρόσφατα την εφαρμογή της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την εξάλειψη του καρκίνου της μήτρας και ήδη υπάρχουν χώρες που έχουν δηλώσει ότι σε λίγα χρόνια θα βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Η εξάλειψη του καρκίνου της μήτρας, θα βασίζεται στον εμβολιασμό κοριτσιών και αγοριών αλλά και ενηλίκων μέχρι και την ηλικία των 45 ετών.

Πηγη: HealthDaily