Η Κάρπαθος πρωταγωνιστεί σε γαλλικό παιδικό βιβλίο!

Η Κάρπαθος πρωταγωνιστεί σε γαλλικό παιδικό βιβλίο!

“Ο Malo ο μικρός από το Γκρουά της Γαλλίας και ο ψαράς της Καρπάθου”, είναι ο τίτλος που νέου βιβλίου της Sophie Joignant με εικονογράφηση από τον Frédéric Brogard και τις εκδόσεις Groix!

Το 56 σελίδων βιβλίο κυκλοφόρησε Ιούνιο που μας πέρασε και είναι ο 3ος τόμος από τη σειρά «Οι περιπέτειες του Μαλό». Το βιβλίο ήδη έχει κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων και γίνεται όχημα για φανταστικά ταξίδια στο Αιγαίο και την Κάρπαθο.

Στην ιστορία, ο μικρός Μαλό κάνει έναν νέο φίλο που τον λένε Παναγιώτη και βέβαια κατάγεται από την Κάρπαθο. Όπως αναφέρουν οι εκδόσεις, πρόκειται ένα άγριο ελληνικό νησί, τη χώρα των Κύκλωπων, των γιγάντων που έχουν μόνο ένα μάτι στη μέση του μετώπου τους. Οι δυο φίλοι, ο Μαλό και ο Παναγιώτης, μαθαίνουν πολλά ο ένας από τον άλλον. Μαζί, θα πρέπει να ξεφύγουν από τα θαλάσσια τέρατα, να κυνηγήσουν τα άπληστα πνεύματα και τις νεράϊδες korrigans αλλά και διάφορα άλλα πιο κακά πνεύματα.

Πρόκειται για συναρπαστικές φανταστικές περιπέτειες που μας ταξιδεύουν από το ένα νησί στο άλλο και μας κάνουν να ονειρευόμαστε.

Στην φανταστική ιστορία της αφηγήτριας-συγγραφέως Sophie Joignant η Ελλάδα και η Κάρπαθος βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας!

www.groix-editions.com

14.9.2023

Καρπαθιακά Νέα