Κάρπαθος: Οι «χαλαροί» έλεγχοι του Δήμου στις παραλίες και η σιωπή των υποψηφίων δημάρχων - δημοτικών συμβούλων

Κάρπαθος: Οι «χαλαροί» έλεγχοι του Δήμου στις παραλίες και η σιωπή των υποψηφίων δημάρχων - δημοτικών συμβούλων

Βιαστικά περνά κι αυτό το καλοκαίρι αφήνοντας βαθιά το πικρό στίγμα του στην ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα στις θεομηνίες και τα βαριά ανθρώπινα παραπτώματα που βιώνουμε άφωνοι τις τελευταίες ημέρες, σήμερα ρίχνουμε λίγο παραπάνω φως στο θέμα των παραλιών του νησιού, την υπόθεση των “ομπρελών”, τον ρόλο της Αστυνομίας και του… Δήμου της Καρπάθου.

Είναι αλήθεια λοιπόν ότι η Αστυνομική Υποδιεύθυνση πραγματοποίησε αρκετούς ελέγχους, μοίρασε πρόστιμα στους επιχειρηματίες που ξεπερνούσαν το νομοθετικό πλαίσιο, ωστόσο δε μπορούμε να γράψουμε το ίδιο και για τις υπηρεσίες του Δήμου Καρπάθου που κατάφεραν μονάχα μια φορά να βγουν για να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους ελέγχους.

Το τριμελές κλιμάκιο του Δήμου Καρπάθου βγήκε στις 24 Αυγούστου, συνοδεία της Αστυνομίας και κινήθηκε από την μεγάλη παραλία στα Πηγάδια μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και κατέγραψε 2-3 παραβάσεις. Δεν βγήκε κανένα δελτίο τύπου από τον Δήμο και σε ερωτήσεις που κάναμε προς τη δημοτική αρχή αόριστα μας απάντησε πως σκοπεύουν να ξαναβγούν. Υποθέτουμε προς το τέλος του Σεπτέμβρη!

Λίγους μήνες νωρίτερα 8 παραλίες της Καρπάθου κρίθηκαν ως πολυσύχναστες  με αποτέλεσμα ο Δήμος σκόπευε αρχικά να διαθέσει 220.000 ευρώ για να τοποθετήσει ναυαγοσώστες! Όμως οι διαγωνισμοί για τους ναυαγοσώστες κρίθηκαν άγονοι, δεν υπήρξε καμία προσφορά κι έτσι η όλη υπόθεση πήγε περίπατο. Και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση της κοινής γνώμης καθώς έπεφταν πρόστιμα από το Λιμεναρχείο που τελικά έσβησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου.

Σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό είναι τουλάχιστον στοίχημα οι ενημερωμένοι πολίτες και σε αυτά τα ζητήματα. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η τήρηση των κανόνων και ο σεβασμός όχι μόνο για τον φόβο των προστίμων αλλά κυρίως για τη συνολική εικόνα του τόπου.

Για όλα τα παραπάνω οι τρεις παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου Καρπάθου, με αρκετούς επιχειρηματίες του τουρισμού στις ομάδες τους και μάλιστα δυο από τους τρεις υποψήφιους δημάρχους μεγαλοξενοδόχους, να μην έχουν εκφράσει καμιά άποψη για το θέμα.

φωτογραφία αρχείου

10.9.2023

Καρπαθιακά Νέα