Γιάννα Δασκαλάκη: "'Ηρθαμε στην Κάσο γιατί πρωτοπορεί..."

Γιάννα Δασκαλάκη: "'Ηρθαμε στην Κάσο γιατί πρωτοπορεί..."
Η πρόεδρος της Επιτροπής ” Ελλάδα 2021″ κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη δεν έκρυψε τη χαρά της για την ευκαιρία που είχε να βρεθεί στην Η.Ν. Κάσο η παρακάτω χαρακτηριστική της δήλωση φανερώνει και την πετυχημένη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος του νησιού:
“Αισθανόμαστε ότι είναι μια ιεροτελεστία είναι μία μύηση σε αυτό το σύμβολο του αγώνα της θυσίας και της αναγέννησης.
Οι Κασιώτες έδωσαν πολλά, το βιός τους καράβια τους το 1821 βοήθησαν την άλλη Ελλάδα και έπεσαν στιγμιαία σε μία άνιση αναμέτρηση αλλά αναγεννήθηκαν όπως ο φοίνικας της ελληνικής μυθολογίας.
Και ήρθαμε στην Κάσο γιατί πρωτοπορεί στο να δημιουργήσει τις βάσεις για εναλλακτική ενέργεια σ αυτό το νησί έχει κάνει προτάσεις που θυμίζουν το παρελθόν τους με περηφάνια και τιμή στους εχθρούς αλλά σκέφτεται και το μέλλον ….”
Η πρόεδρος της Επιτροπής ” Ελλάδα 2021″ κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη συναντήθηκε με το Δήμαρχο της ηρωικης νησου κασου κύριο Μιχάλη Ερωτόκριτο και την Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου κ. Καλλιόπη Νικόλαιδού καθώς και με  μέλη του Δ.Σ. και με πολλούς κασιώτες.
Επισκέφθηκε  το δημαρχείο τη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου συναντήθηκε με φορείς του νησιού και εκεί έγινε ανταλλαγή δώρων. Επίσης ξεναγηθηκε στο Αρχαιολογικό μουσείο και σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι της Κάσου.
Ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος  υποδεχόμενος την κα Αγγελοπούλου τόνισε:
“στον αγώνα της εθνικής μας Παλιγγενεσίας η Κάσος και οι κασιώτες βρέθηκαν όχι τυχαία στην πρωτοπορία και έφτασαν να πληρώσουν βαρύ τίμημα για την ολόψυχη συμμετοχή τους σε αυτόν με το τραγικό ολοκαύτωμα του νησιού τους ιστορικό γεγονός που χαρακτήρα που συντελέσθηκε στις 7 Ιουνίου του 1824 με πάνω από 3.000 νεκρούς”.