"ΑΦΟΥΣΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023" - Απολογισμός της ΚΟΔΕΔΗΚ

"ΑΦΟΥΣΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023" - Απολογισμός της ΚΟΔΕΔΗΚ

“ΑΦΟΥΣΕΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023”

Η ΚΟΔΕΔΗΚ (Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου),σε συνεργασία με τον Δήμο της Η.Ν. Κάσου για τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο- Σεπτέμβριο πραγματοποίησε τις παρακάτω πολιτιστικές δράσεις:
11/07/23
~ Θεατρική παράσταση « Δάφνες & Πικροδάφνες « από τη Θεατρική Ομάδα <<Πασπαρτού>>.
16/7/23
~ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Πεζοπορία με την ομάδα των Περιπατητών της Κάσου της διαδρομής 06 με αφετηρία τον Αη Γιώργη στις Χαδιές για τη παραλία Τρυπητή στη Περιοχή των Τριτών. Μια ξεχωριστή διαδρομή μέσα από ένα άγριο φυσικό τοπίο με κατάληξη στην όμορφη παραλία των Τριτών όπου τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό μπάνιο.
30/7/23-5/8/23
~ «Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο» ζωγραφίζουν.
Με πρωτοβουλία του συμπατριωτη μας Αντώνη Καραγιαννάκη και υπό την Αιγίδα του Δήμου Η.Ν. Κάσου φέτος πραγματοποιήθηκε στο χώρο του γηπέδου 5Χ5 συνάντηση μαθητων οι οποίοι ζωγραφισαν σε μικρά βότσαλα με τη φαντασία τους και όλο το κέφι τους ! Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη καθιερωμένη γιορτή και Bazaar.Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση ενός μικρού Κασιωτόπουλου που είναι ασθενής.
3/8/23
~ <<Στη διώρυγα της κλασικής δόξας>>. Αφιέρωμα στους Κασιώτες της Αιγύπτου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Φρύ,από τους καπ.Μανωλη Βιντιάδη, Μιχ.Σκουλιό,Μαν.Παρλή και Ντίνο Φουντή.
6/8/23
~ <<ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΞΩΡΜΗΣΗ>>.
Η Ομάδα των Περιπατητών της Κάσου πεζοπόρησε την διαδρομή 02 με αφετηρία το Αρβανιτοχώρι – Φράχτης – Στυλοκαμάρα – Προφ. Ηλίας – Αγία Μαρίνα – Αρβανιτοχώρι.
8/8/23
~Πρώτη συναυλία του Kasos Jazz Festival στη Μπούκα με solo piano την Τάνια Γιαννούλη που μάγεψε το κοινό με την μουσική της.
9/8/23
~ Στο χωρο της δημοτικης βιβλιοθήκης <<Ν.Γ.ΜΑΥΡΗΣ>> πραγματοποιήθηκε Φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη του συμπατριώτη μας αρχιτέκτονα Νικόλα Μαστρανδρέα.
9-10-11/8/23
~Θεατρικές παραστάσεις υπό την Αιγίδα του Δήμου της Η.Ν.Κάσου του <<Θεατρικού Εργαστηρίου Κάσου Γ. Μαρίνος>> με τον τίτλο «Η εξαφάνιση της Ελισάβετ » .
12/8/23
~ « Οι 4 Υπερήρωες»
Θεατρική παράσταση για παιδιά με τη Φανή Παρλή και τον Μάκη Κατσανέα στην αυλήτου Δημοτικού Σχολείου Φρύ.
13/8/23
~Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και καλλιτεχνικών δημιουργιών από τους Κασιώτες Δημιουργούς.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Η.Ν. Κάσου , σε συνεργασία με τη ΚΟ.ΔΕ.ΔΗΚ , το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κάσου , την ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και το Σύλλογο των εν Ελλάδι Κασίων.
19/8/23
~Συναυλία – αφιέρωμα στον Αφούση με τη Μαρίζα Νειάδα , το Νεκτάριο Σταματάκη και το Φανούρη Καραγκιουλμέ στον χώρο του Ηρώου.
21/8/23
~<<Τραγουδια για τον Έρωτα>>
Mουσική συναυλία με την σοπράνο Ελευθερία Ζαράκη , τον υψίφωνο Λεωνίδα Σακελλαρίδη και την πιανίστα Αγγελική Σταυρίδη στη Βιβλιοθήκη “Ν.Γ. ΜΑΥΡΗΣ”
24/8/23
~Παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης του συμπατριώτη μας Μάνου Οράτη που αφορά την ανάπλαση του χώρου του μνημείου του Αντιπεράτου ενόψει των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Κάσου.
29/8/23
~ <<ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΞΩΡΜΗΣΗ>>
Πεζοπορία με τους Περιπατητές της Κάσου της διαδρομής 05 <<Τα Ελληνικά Γράμματα>>. Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου στο νησί μας.
31/8/23
~Μουσική Συναυλία « Επειδή σ’αγαπώ ».
Αφιέρωμα στον Γ. Σπανό με την Χρυσούλα Στεφανάκη και τον Σωτήρη Προίσκο στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Φρύ.
5/9/23
~Το 2ο μέρος του Kasos Jazz Festival συνεχίστηκε στη Μπούκα με τo Melina Paxinos Quartet , το σολίστα Μιχάλη Καταχανά και τους Samebito . Η συναυλία αυτή και γενικότερα το Kasos Jazz Festival ήταν ένα τολμηρό βήμα για τα μουσικά ακούσματα του νησιού μας.
6/9/23
~Το 3ο και τελευταίο μέρος του Kasos Jazz Festival ολοκληρώθηκε με την Αρετή Κετιμέ και τον Πέτρο Κλαμπάνη στο λιμανάκι της Μπούκας με τους ήχους του κοντραμπάσου και κιθάρας. Το Jazz Festival πραγματοποιήθηκε με τιςχορηγίες της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Η.Ν. Κάσου.
23/9/23
<<Συναυλιες της ΚΟΑ>> Μουσική συνάντηση του κουαρτέτου εγχόρδων οργάνων Αθηνών με τους μαθητές και συναυλία για μεγάλους στη Δημ. Βιβλιοθήκη ” Ν.Γ.Μαυρής.
Η ΚΟ.ΔΕ.ΔΗΚ φροντίζει για την πνευματική τροφή των Δημοτών της Κάσου η οποία είναι εξίσου απαραίτητη με την υλική.
Ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΔΗΚ
Ηλίας Μαστροπαύλος

 

26.9.2023

Καρπαθιακά Νέα