Ο Μανώλης Μηνακάς 97 ετών, ο πρώτος πολίτης που εμβολιάσθηκε στο νησί της Κάσου!

Ο Μανώλης Μηνακάς 97 ετών, ο πρώτος πολίτης που εμβολιάσθηκε στο νησί της Κάσου!

της Νατάσας Παμπρή στο www.skyrodos.gr

Στην Κάσο ξεκίνησε χθες στις 4 το απόγευμα για πρώτη φορά ο εμβολιασμός του πληθυσμού άνω των 60 ετών, κατά του covid-19, ο οποίος και θα διαρκέσει σε πρώτη φάση τρεις ημέρες.

Οι 90 δόσεις εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer που εστάλησαν, γίνονται στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού από τους δύο αγροτικούς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος πρώτος εμβολιάσθηκε ο γηραιότερος κάτοικος του νησιού, ο 97χρονος Μανώλης Μηνακάς!

Χθες έγιναν 24 εμβολιασμοί, σήμερα από τις 8.30 το πρωί ως τις 8 το βράδυ θα εμβολιασθούν 60 άτομα και αύριο οι υπόλοιπες δόσεις θα γίνουν κατ’ οίκον από νοσηλεύτρια σε άτομα που δεν μπορούν για λόγους υγείας να μετακινηθούν.

Επίσης το Σάββατο θα σταλούν μέσω Ηρακλείου άλλες 90 δόσεις, ενώ ο Δήμαρχος εκτιμά ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων αφού στη λίστα βρίσκονται 297 άτομα.

Χαριτολογώντας ο κ. Ερωτόκριτος, είπε στον sky ότι η διαδικασία που κυλάει απολύτως ομαλά, με τους ηλικιωμένους συνδημότες του να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να εμβολιασθούν, του θύμισε ημέρα…εκλογών (!), αφού τόσοι πολλοί μαζεμένοι στο χώρο -λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας- είχαν να εμφανισθούν από τότε!…