Μια κατσίκα και ένα πρόβατο επεγκλώβισε και έσωσε το Λιμενικό στην Β. Κάρπαθο!

Μια κατσίκα και ένα πρόβατο επεγκλώβισε και έσωσε το Λιμενικό στην Β. Κάρπαθο!

Σήμερα το πρωι, Δευτέρα 7 Αυγούστου, το Λιμενικό Σώμα της Καρπάθου απεγκλώβισε και έσωσε ένα πρόβατο και μια κατσίκα από την παραλία Φοκάι νότια του Διαφανίου!

Τι είχε συμβεί

Στις 11:30 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικώς  από πυροσβέστη για τη εάν είναι δυνατον παροχή-συνδρομή ιδιωτικού σκάφους για τον απεγκλωβισμό ενός προβάτου και μιας κατσίκας από την απόκρυμνη παραλία Φοκάι νότια του Διαφανίου. Άνδρες του Λιμενικού Σώματος αμέσως έτρεξαν το θέμα και πολύ γρήγορα βρήκαν ερασιτεχνικό σκάφος με αλλοδαπό ιδιοκτήτη ο οποίος δέχτηκε πρόθυμα να τους μεταφέρει στο σημείο για να βοηθήσουν τα δυο ζώα.

Μια ώρα αργότερα, στις 12.20, η επιχείρηση διάσωσης είχε ολοκληρωθεί και τα δυο ζώα το πρόβατο και η κατσικούλα, είχαν μεταφερθεί στο λιμάνι του Διαφανίου με ασφάλεια! 

Τα Σώματα Ασφαλείας της Καρπάθου, αυτή τη φορά το Λιμενικό όπου και του αξίζουν συγχαρητήρια, έχουν αποδείξει σε πολλές κρίσιμες στιγμές τη φιλοζωία τους και δεν διστάζουν να τρέξουν σε κάθε κάλεσμα ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα συναντήσουν!

(φωτογραφία αρχείου)

7.8.2023

Καρπαθιακά Νέα