Κυριακή 9 Μαΐου -"Οι Πρωτοστάτες", από τον Σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων,

 Κυριακή 9 Μαΐου -"Οι Πρωτοστάτες", από τον Σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων,
Πρόσκληση “ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ”
Ο Σύλλογος των Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων διοργανώνει μία σειρά 7 διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο “Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία”, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και με στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Δωδεκανήσου στην Ελληνική Επανάσταση. 
 
14 διακεκριμένες προσωπικότητες των Γραμμάτων αποτελούν τους εισηγητές των διαλέξεων μας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κάθε Κυριακή, έως και τις 23 Μαΐου 2021, ώρες 17:00-19:00 και μεταδίδονται ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom, του καναλιού του ΣΑΔΝ στο Youtube και της σελίδας του Σ.Α.Δ.Ν στο Facebook.


Η 5η μέρα της σειράς διαδικτυακών εκδηλώσεων με γενικό τίτλο
“Οι Πρωτοστάτες”, που διοργανώνει 
ο Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαΐου 2021.
 
Στις 17:00 μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα μας ζωντανά μέσω της πλατφόρμας ZOOM (https://us02web.zoom.us/j/83644587969) και εναλλακτικά σε live streaming μέσω Facebook (Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων) και YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=wkEAkHGvb4c) .
Στην 5η διαδικτυακή ημερίδα μας έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας πέντε εξαίρετους ομιλητές.
Ομιλητές 5ης διαδικτυακής εκδήλωσης:
κα. Σοφία ΗρακλείδουΥποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης
Θέμα: “Εμμανουήλ Ξάνθος”
– Δρ Μανόλης ΤσαγκάρηςΔιδάκτωρ Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Wisconsin-Madison, Ερευνητής
Θέμα: “Χατζηλίας Οικονόμου”
κ. Αριστείδης ΜιαούληςΔημοσιογράφος στην ΕΡΤ – Πρόεδρος Συλλόγου Πατμίων Ρόδου ”Ο Όσιος Χριστόδουλος”
Θέμα: “Δημήτριος Θέμελης”
κ. Νίκος Κωνσταντινίδης Οικονομολόγος – Κοινωνιολόγος – Συγγραφέας, Μέλος Δ.Σ. της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου
Θέμα: “Θεόδωρος Κανταριτζής, Μάρκος Μαλλιαράκης και Καπεταναίοι της Κάσου”
κα. Αφροδίτη Μπιλλήρη-ΑβρίθηΔικηγόρος – Νομικός Σύμβουλος Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου
Θέμα: “Άλλες προσωπικότητες”.
Με το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό και χαιρετισμοί επισήμων. Ενδεδειγμένος – εκτιμώμενος χρόνος κάθε ερώτησης 1′ και κάθε χαιρετισμού 3′.
 
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας ώστε όλοι μαζί να εντρυφήσουμε στην αξία και τη συμβολή της Δωδεκανήσου στην Επανάσταση αλλά και εν γένει στη σημασία της ιδιαίτερης πατρίδας ως κομμάτι του Ελληνισμού.
 
Για όσους δεν παρακολουθήσατε τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες των ομιλιών μας μπορείτε να τις δείτε πατώντας τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ.