Κοινότητα ΟΛΥΜΠΟΥ : Δημόσια έκφραση συλλυπητηρίων για τον θάνατο της συμπατριώτισσάς μας Άννας Ν. Πρωτόπαπα

Κοινότητα ΟΛΥΜΠΟΥ : Δημόσια έκφραση συλλυπητηρίων για τον θάνατο της συμπατριώτισσάς μας Άννας Ν. Πρωτόπαπα

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Αμέσως μετά το άκουσμα του θανάτου της συμπατριώτισσάς μας Άννας Ν. Πρωτόπαπα το Κοινοτικό Συμβούλιο Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Δημόσια έκφραση συλλυπητηρίων για τον θάνατο της συμπατριώτισσάς μας Άννας Ν. Πρωτόπαπα. ”

“Με ανείπωτη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της συμπατριώτισσάς μας Άννας (Κανιού) Ν. Πρωτόπαπα, που συνέβη χτες στη Ρόδο.

Το Κανιώ γεννήθηκε στον οικισμό Διαφάνι της Κοινότητας Ολύμπου Καρπάθου το έτος 1942 και ήταν κόρη του Νικολάου (Νικόλα) Α. Πρωτόπαπα και της Ειρήνης (Ερνίας) Κ. Διακογεωργίου, πέμπτο κατά σειράν γέννησης τέκνο της πολυμελούς οικογένειάς της.

Εμβληματική φυσιογνωμία του Διαφανιού, υπηρέτησε σε όλο της το βίο με συνέπεια το οικογενειακό τους καφενείο “ΑΚΤΑΙΟ” που έκλεισε ήδη 90 και πλέον χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, αποτελώντας για ένα σχεδόν αιώνα το κέντρο της κοινωνικής ζωής του επινείου της Ολύμπου, από τότε που ήταν ένας δευτερεύων οικισμός μέχρι τώρα που απέκτησε τον χαρακτήρα ενός ισότιμου χωριού του νησιού μας.

Το θαλασσόδεντρο που σκίαζε την αυλή του, το γνωστό σε όλους ως “της Ερνίας το (δ)εντρό” φιλοξένησε κάτω από τους κλώνους του όλους ανεξαιρέτως τους επίσημους και μη επισκέπτες του χωριού που δέχτηκαν τις ευγενικές περιποιήσεις της οικοδέσποινάς του. Πρόθυμη, ευπροσήγορη, εξυπηρετική σε βαθμό αυταπάρνησης δεν αρνήθηκε ποτέ τις υπηρεσίες της σε όποιον τις είχε ανάγκη.

Ευχή μας ο χώρος που πέρασε αγωνιζόμενη το μεγαλύτερο μέρος του βίου της να συνεχίσει απρόσκοπτα και στο μέλλον τη λειτουργία του, θυμίζοντας σε όλους το πέρασμά της απ’ αυτόν.

Εκ μέρους της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και σε όλους τους οικείους της.”

Το παρόν δελτίο τύπου να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

 

 

Ο Πρόεδρος                                                              Τα Mέλη

Ηλίας Β. Παπαηλίας

Γιώργος Κ. Χατζηπαπάς

Ιωάννης Η. Μηνατσής

Αντώνης Ι. Οικονόμος

Βασίλειος Εμμ. Ορφανός