Το Κόμμα για τα Ζώα στο Νότιο Αιγαίο

Το Κόμμα για τα Ζώα στο Νότιο Αιγαίο

πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ

Σε μια ανοικτή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας Ζoom πραγματοποίησε χθες το Ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα την παρουσίαση, για τη δράση του και τους στόχους του, στο Νότιο Αιγαίο.

Το Ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα, ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 πραγματοποίησε και το πρώτο ιδρυτικό-διαδικτυακό συνέδριο.
Την παρουσίαση πραγματοποίησε χθες το πρωί η επισφαλής του κόμματος και γιατρός κ. Χριστίνα Παπή, το μέλος του Συντονιστικού και εκπαιδευτικός κ. Νίκος Ράπτης και το μέλος του Πανελλαδικού και υπεύθυνο για το κόμμα στο Νότιο Αιγαίο, εκπαιδευτικό, κ. Φωτεινή Κατσιμίρη.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, η κ. Παπή ανέφερε πως από πέρυσι το κόμμα απαριθμεί όλο και περισσότερα μέλη, και πως στόχος τους είναι να αλλάξουν οι νόμοι που αφορούν τα ζώα, όχι μόνο τα οικόσιτα αλλά και αυτά που έχουν να κάνουν με τη βιιομηχανική κτηνοτροφία και φυσικά τα άγρια ζώα.

Βασικός στόχος του κόμματος είναι να εκπροσωπηθεί στη Βουλή και στην Περιφέρεια, προκειμένου να αρχίσει ο αγώνας για απελευθέρωση όλων των ζώων, για οικολογικό μετασχηματισμό και για  φυτοφαγική μετάβαση.

Πρώτο μέλημα του κόμματος είναι να χρησιμοποιήσουν ο,τι δεδομένα έχουν από την Παγκόσμια Ιατρική Κοινότητα και να αρχίσουν να τοποθετούνται ετικέτες σε κρέατα και αλλαντικά που είναι καρκινογενή.

Ο κ. Ράπτης, έκανε αναφορά στα κόμματα για τα ζώα που έχουν ιδρυθεί και έχουν έντονη παρουσία στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Κράτη, κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια να σταματήσει ο «πόλεμος» απέναντι στη φύση.
Σκοπός του κόμματος  είναι να ανακοπεί η εξαφάνιση διαφόρων ζώων, καθώς και να υπάρξει μια αλλαγή στάσης απέναντι στα ζώα, με τη φιλοζωία να αποτελεί την νέα οικολογία.

Μιλώντας με τη σειρά της η κ. Κατσιμίρη, αναφέρθηκε στην ανάγκη τοποθέτησης ειδικής σήμανσης στα αλλαντικά προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος τι καταναλώνει, σημειώνοντας μεταξύ άλλων «όλους μας ενδιαφέρει να έχουμε υγεία, πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για το τι βάζουμε στο τραπέζι μας».

Με όλα αυτά τα δεδομένα, και με την ανάγκη για καλύτερη συνθήκη διαβίωσης των ζώων αλλά και του τρόπου που εκτρέφονται προκειμένου να πάρουμε τα προϊόντα τους, η ανάγκη ίδρυσης ενός κόμματος που θα εκπροσωπεί τα ζώα και όχι απλά μιας οργάνωσης ούτως ώστε να προωθηθούν τις πολιτικές που θα αφορούν τα ζώα και να είναι παρόντες σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.

Η κ. Κατσιμίρη μίλησε για την εκπροσώπησή της στο Νότιο Αιγαίο, τονίζοντας πως θα προσπαθήσει και από τη σκοπιά του εκπαιδευτικού, να ενημερώσει τα παιδιά για τις συνθήκες διαβίωσης και εκτροφής των ζώων, και φυσικά στην ανάγκη για φυτοφαγική μετάβαση όλων των ανθρώπων.

Το ιδιαίτερα δραστήριο-νεοσύστατο κόμμα πραγματοποίησε πρόσφατα εκλογές προκειμένου να αναδείξει αντιπροσώπους του σε όλη την Ελλάδα, μέσω μιας  πρωτότυπης εφαρμογής, το οποίο μάλιστα είχε αρκετά μεγάλη απήχηση, βλέποντας μάλιστα πως τα μέλη της αυξάνονται διαρκώς.