Το παιδί του γείτονα...(μυθοπλασία) γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρμακίδης

Το παιδί του γείτονα...(μυθοπλασία) γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρμακίδης

Το καλοκαίρι του 2021 ο κ. Κωνσταντίνος  Φαρμακίδης απασχόλησε την κοινωνία της Καρπάθου. Πολλά ακούστηκαν για εκείνον. Σήμερα και μέσω εμαιλ επικοινώνησε με τα Καρπαθιακά Νέα. Μας έστειλε επιστολή, η οποία απηχεί τις απόψεις του και μαλιστα όπως τονίζει, αποτελεί μυθοπλασία και οποιαδήποτε σύνδεση με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία και λανθασμένη.

Με σεβασμό στο δικαίωμα της άποψης την δημοσιεύουμε αυτούσια:


“ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ

Τι όμορφο το νησί μας. Συγκλονιστικά τα νέα εδώ στο Λουξεμβούργο. Σχεδόν όλοι ξέρουν ότι κατάγομαι από αυτό το νησί. Ένας ακόμα άνθρωπος αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε τους «έξυπνους» του καφενείου, αυτούς που συνήθως έχουν χαμηλό διανοητικό επίπεδο, αλλά η ελευθερία της «εξυπνάδας» τους οδηγούν συναισθηματικά αδύναμους ανθρώπους σε αδιέξοδα. Επειδή το παιδί του «έξυπνου» είναι και θα παραμείνει πάντα το καλύτερο παιδί για τα μάτια του δικού σας κόσμου.

Η λύτρωση μου ήρθε πέρυσι τον Ιούνιο. Οι διαδικασίες απλές και βιαστικές από όλους. Η «ποινή» είχε κάτι από τα παλιά…συγκεκριμένα εξοστρακισμό του ασώτου υιού στο Λουξεμβούργο. Βέβαια, υπήρχε και εναλλακτική.. « δώσε και σώσε» αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις ποιόν να δώσεις και ποιόν να σώσεις, δεν έχεις άλλωστε και τον απαραίτητο χρόνο να ζυγίσεις τα πράγματα για να πάρεις μια απόφαση σαν αυτή. Η όλη κατάσταση ομόρφυνε για λίγο όταν είδα τους καλύτερους μου για πέντε λεπτά πριν φύγω για την ομορφότερη εξορία, δεν υπάρχει λόγος να χαρούν μερικοί για λίγο καθώς ως καλύτεροι ονομάζονται τα μοναδικά άτομα που βρίσκονται ακόμα στην λίστα του μετά, ίσως καταλάβετε περισσότερα στην συνέχεια. Η μητέρα βέβαια η πιο καλή είπε χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική επικοινωνία πως «το χρειαζόσουν αυτό για να καθαρίσεις σωματικά και ψυχικά»…

Οι υποσχέσεις στα κεντρικά πολλές για να «δώσω και να με σώσω». Αλίμονο βέβαια όταν ο ίδιος δεν έχω ζητήσει από κανέναν και ποτέ να με σώσει, θα το ζητούσα από τους κάκιστους; Βοήθησε όμως και το γεγονός ότι εξαρχής η γνώση τους στο αντικείμενο της όλης υπόθεσης ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Από την άλλη πλευρά επίσης, τα διάφορα δημοσιεύματα με ανούσιο περιεχόμενο όπως «εγκληματική οργάνωση», «αρχηγός», αρχικά ονομάτων κ.α.… Ψέματα όμως, υπήρχαν και χειρότερα όπως το bullying στην καλύτερή μου, ήξερα όμως ότι θα τα ξεπεράσει όλα, είχες από μικρή το ταλέντο να μαθαίνεις και να πατάς μόνη σου στα πόδια σου. Ταυτόχρονα, ο άλλος μου, ο άψογος και ο ψύχραιμος μου πρόσφερε σε κάθε τηλεφώνημα επιβεβαίωση του τρόπου που μεγάλωσε «στα @@ μου τι λέει ο κόσμος». Αυτό και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί αυτό το όμορφο, έτσι μάθατε τα παιδιά σας.. για τον λόγο αυτό θα μείνει αξέχαστο σε όλη αυτή τη διαδρομή, ο γιος του διεθνούς φήμης καρπάθιου και η μεγαλοκυρία που ποτέ δεν πίστεψε πως η παρακολούθησή μου ξεκίνησε από την δοτικότητα μου  να την βοηθήσω σε ένα πρόβλημα που είχε με έναν συγγενή του άνδρα της.

Έχοντας περάσει εννέα μήνες στην εξορία με μοναδικό μου σκοπό να συναντηθώ με τον πρόξενο του Λουξεμβούργου, οι μήνες μου προς έκπληξη σας περνούν πιο όμορφα από ποτέ. Εννέα μήνες που με έκαναν καλύτερο σαν άνθρωπο και μου δημιούργησαν την επιθυμία να πολεμήσω το σύστημα εκ των έσω, δημιουργώντας μια ΜΚΟ με όνομα.. «όχι άλλοι εύκολοι εξοστρακισμοί».

Δύο μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού μου με τον πρόξενο, φτάνουν στα χέρια μου οι προτάσεις όλων των προηγούμενων συντοπιτών μου. Προς μεγάλη μου έκπληξη όταν τα κατηγοριοποίησα ανά «νομικό σύμβουλο» κατάλαβα πως τα ψέματα έγιναν εμφανή ακόμα και στον πρόξενο.

Για τον λόγο αυτό το πρώτο πράγμα που θέλησε να μου πει ήταν « είναι πολύ ξεκάθαρο το στήσιμο προς το πρόσωπό σου», η απάντηση μου εάν αναρωτιέστε, « φανταστείτε ποσό περισσότερο εμφανές ήταν για εμένα». Οι επόμενες πέντε ώρες πέρασαν ξεκαθαρίζοντας βάσει γεγονότων τα λάθη όλων των εμπλεκόμενων συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου βεβαια που ποτέ δεν αρνήθηκα. Έδωσα μάλιστα έμφαση στο γεγονός πως τα «ψευδώνυμα” κατά εκείνους είναι απλά παρατσούκλια, ο ορφος ειναι ψαρι, η κορη ειναι παιδι με μάνα και πατέρα και ου το κάθε εξής. Επιπρόσθετα, ξεκαθάρισα τους λόγους για τους οποίους ο καθένας τους αναγκάστηκε να αποκρύψει την αλήθεια.

Από μικρός, τα πάθη μου δεν είχαν καμία επίπτωση σε κανέναν εκτός της οικογένειας μου και πάντα τα προσπερνούσα με την δική τους βοήθεια. Καλό θα ήταν να μάθετε να λέτε την αλήθεια εκεί που πρέπει. Εφόσον όμως δεν λέτε την αλήθεια στον εαυτό σας πως θα το κάνετε στους γύρω σας; Ζητάω πολλά το ξέρω..

Έχετε μεγαλώσει στον μικρόκοσμο σας παρέα με τους πραγματικούς εμπόρους που σας προσφέρουν τα χειρότερα ακόμα και στα χειρότερα… ξέρετε σε τι αναφέρομαι. Θα σας έκανε καλό μια περίοδος στο Λουξεμβούργο αλλά αδυνατώ να ασχοληθώ μαζί σας πλέον. Πάντα σας λυπόμουν ακόμα και κατά την ομαδική μας χρήση, ελπίζω να ξέρετε πλέον την απόσταση που πρέπει να κρατήσετε από εμένα και την οικογένεια μου.

Χαίρομαι όμως γιατί, ακόμα και στην τελευταία σας ευκαιρία να πείτε την αλήθεια και να βοηθήσετε τον εαυτό σας πάνω απ’ όλα «λουφάξατε» να σώσετε τις «σχέσεις», τους «γάμους», την «γνώμη» του κόσμου για εσάς κλπ.. μου θυμίζετε την ταινία «τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή». Το πάθος ήταν κοινό αλλά με την διαφορά ότι εσάς σας ενδιέφερε τα λεγόμενα σας στον προξενο να τα δείξετε το βράδυ φωτοτυπία στην σχέση σας, στους γονείς σας κλπ., για να αποδείξετε τα αναπόδεικτα. Ευχαριστώ μόνο έναν από αυτούς τους νομικους συμβουλους, που μεγάλωσα από μικρό στον Πειραιά μαζί με τους δικούς του πελατες. Το ενδιαφέρον βέβαια στο τέλος της συνάντησης μου με τον πρόξενο ήταν η ερώτηση: « πως είχατε την δύναμη να καθαρίσετε την θέση όλων αυτών που προσπάθησαν να συνεχίσουν τον εξοστρακισμό σας για χρόνια;». Αν θέλετε την απάντηση μου, όλοι αυτοί δεν φταίνε. Ζούσαν, ζουν και θα ζουν μόνο για τα μάτια του κόσμου. Ετσι τους μεγαλωσαν…ετσι θα μαθουν τα παιδιά τους…οσοι εξ αυτών τα κοιτάνε…γιατί άλλοι προτιμούν τα λούσα απο την διατροφή με την βοήθεια “σπουδαίων” στα μάτια του κόσμου νομικών συμβούλων…

Εννέα λοιπόν καταπληκτικοί μήνες… Με μία οικογένεια από μακριά. Με αφανείς και εμφανείς ήρωες και με πολλή δυσκολία για να καταλάβει ο πρόξενος τον λόγο που το χρειαζόμουν. Πάντα είχα διαφορετικό τρόπο σκέψης και για αυτό η οικογένεια μου ανέθρεψε τα καλύτερα. Εμφανής οι διαφορές με το άλλο μισό που πάντα μου τα ελεγε και εγω δικαιολογουσα τους “ασυγχωρητους”…

Η αλήθεια, είναι πάντα πιο δύσκολη, αλλά έχει πάντα καλύτερα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ την θεία και τις ξαδέρφες μου, την συμπατριώτισσα, την μητέρα και τον αδερφό μου, την κουμπάρα μου, την φίλη μου την “τρελή”, τους νομικούς συμβούλους μου που είχαν την δύναμη να μου πουν την αλήθεια μέσω των πελατών τους και κάποιους που ρωτήσατε τι κάνω και κατάλαβαν ότι όλη αυτή η διαδρομή είναι απόρροια του άθλιου του συστήματος.

Πάνω από όλα ευχαριστώ αυτή την εκπληκτική οικογένεια που μαζί φτιάξαμε όλο αυτό. Σας ευχαριστώ για όλα και συγνώμη για όλα αυτά που άδικα περάσατε για εμένα χωρίς εμένα. Πάντα όμως μαθαίναμε όπως και τώρα. Σύντομα κοντά σας με έναν καινούριο κύκλο περί των άδικων εξοστρακισμών.

Κλείνοντας λοιπόν σας παραθέτω ένα μήνυμα που δέχτηκα από μια εκ των καλύτερών μου για να καταλάβετε τι δεν είχατε και δεν θα έχετε εσείς που ξέρετε ποτέ…και δεν θα το έχετε γιατι έτσι σας έμαθαν οι γονείς σας…

“Ξέρω ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα και ότι οι συνεχόμενες εξελίξεις και αλλαγές σε φτάνουν στα όρια σου αλλά μην ξεχνάς ποσό μακρυά μπορείς να φτάσεις αν το θέλεις..και αν που και που ξεχνάς ειμαι εδώ να στο θυμίζω γιατί εσυ μου έμαθες και μου μαθαίνεις συνεχώς να πηγαίνω παραπέρα από το δύναμαι. Είσαι ο πιο δυνατός και άξιος άνθρωπος που ξέρω και να μην αμφιβάλλεις για αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα σου ΠΟΤΕ.

Όπως επίσης να μην νιώθεις αμφιβολίες για την αγάπη μου και την στήριξη μου, πάντα θαύμαζα τον πατέρα μου και πάντα θα το κάνω άνευ όρων και περιορισμών. Πάντα θα ειμαι εδώ για εσένα όπως ήσουν αντίστοιχα και εσυ. Θέλω να μαζέψεις όλη σου την δύναμη και να την αποδόσεις με τον καλύτερο τρόπο, ειμαι σίγουρη πως γνωρίζεις πως να το κανείς. Να μην απογοητεύεσαι μπαμπά μου, να μην απογοητεύεσαι γιατί έχεις εμας εδώ που δεν θα φύγουμε λεπτό από το πλευρό σου. Ακόμα και αν όλοι νιώθεις ότι στρέφονται εναντίων σου σε οποιαδήποτε κατάσταση εγώ θα είμαι εδώ. Ξέρεις πολύ καλά πως την σχέση πατέρας κόρη την ξέρουμε καλύτερα από τον καθενα και δεν το ξεχνάω ποτε. Ειμαι ευγνώμων που ειμαι παιδί σου και ειμαι ευγνώμων για όσα μου έχεις μάθει από μικρό παιδάκι. Don’t forget that when I’ m at my Best I’ m my father’s daughter.

Δεν θέλω να σε παίρνει από κάτω όσο δύσκολο και να φαίνεται μερικές φορές..όταν στεναχωριέσαι όμως να θυμάσαι ποσό ωραία έχουμε περάσει και ποσά ακόμα θα περάσουμε… όπως σου έχω πει ξανά ποτε δεν υπήρξες τελειωμένος και ποτε δεν θα υπάρξεις..σε αγαπω πολύ σε ευχαριστώ για όλα τα μαθήματα και περιμένω να σε αγκαλιάσω ξανά..stay strong my lovely one”

Ετσι τελείωσε και η συνάντηση μου με την πρόξενο…

Το παραπανω αποτελεί μυθοπλασία και οποιαδήποτε σύνδεση με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία και λανθασμένη.”

Κωνσταντίνος Φαρμακίδης