Κωνσταντίνος Φούντης. Ένας Κασιώτης υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα με τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ

Κωνσταντίνος Φούντης. Ένας Κασιώτης υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα με τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ

 

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα 100 ονόματα υποψηφίων της για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και μέσα σε αυτά ξεχωρίσαμε έναν Κασιώτη! Πρόκειται για τον καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Φούντη ο οποίος στις εκλογές, 21 Μαϊου, θα είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα!

Όπως ανέφερε κ. Φούντης στα Καρπαθιακά Νέα : «Η πορεία μου στο πράσινο είναι μακροχρόνια και δεν είναι απόφαση μόδας. Με την οικολογία ασχολούμαι από το 1970. Πιστεύω ότι η οικογενειοκρατία πρέπει να έχει ένα οριστικό τέλος»

Ο κ. Φουντής είναι συνιδρυτής του κόμματος των πρασίνων αλληλεγγύη και το 2010 ήταν υποψήφιος με τον οικολογικό άνεμο στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης είναι συνιδρυτής της  πετυχημένης και πολύ γνωστής ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ.

Τι κόμμα είναι το Πράσινο και το Μωβ; 

Τα πολιτικά όργανα των κομμάτων που συμμετέχουν στη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΑ & ΜΩΒ:

Οικολόγοι Πράσινοι, ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Κόμμα Πειρατών, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ, Κύκλος-οικοφεμινιστικό quίνημα

Συμμαχία για σύγχρονες, βιώσιμες, οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, σε μια Πράσινη και Ομόσπονδη Ευρώπη

Το Πράσινο & Μωβ φιλοδοξεί να προσθέσει χρώμα στην Ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πρόδωσαν και εξαπάτησαν την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Κυβέρνησαν με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς και απέτυχαν. Έσπειραν τη διχόνοια, το φόβο, την ανασφάλεια, το ψέμα, την ανισότητα, τον ρατσισμό. Πούλησαν και λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, την αξιοπρέπεια και τη υπερηφάνεια των πολιτών. Ήρθε πλέον η ώρα της αλήθειας, της ενίσχυσης της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου, των πράσινων πολιτικών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, της δικαιοσύνης, της ανατροπής με ευοίωνη ευρωπαϊκή πλεύση. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα έδρανα της Βουλής με έργα και πράξεις από τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ.

Στα ψηφοδέλτια του Πράσινο & Μωβ συμμετέχουν τόσο παλιότερα όσο και πολλά νέα στελέχη του οικολογικού-πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Συμμετέχουν: δύο πρώην ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος. Ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 72 πράσινων αυτοδιοικητικών. Ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων. Πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ακτιβιστές, άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές, συναντώνται σε μια συμμαχία επτά πολιτικών δυνάμεων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Πειρατές, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος – Οικοφεμινιστικό Quίνημα.

Το Πράσινο & Μωβ στοχεύει να προωθήσει στη Βουλή και στην κοινωνία σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο, τη Φύση και τα Ζώα.

Μια δίκαιη, βιώσιμη δυναμική οικονομία για όλους και όλες. Να στηρίξει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την προστασία και του κλίματος και της φύσης. Την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, καθώς και την ισότητα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης.

Συνεπικεφαλής στο Πράσινο & Μωβ  είναι ο Δομήνικος Χρυσίδης (επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας) και η Βασιλική Γραμματικογιάννη (δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα).


Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΦΟΥΝΤΗΣ γεννήθηκε στην ΑΊΓΥΠΤΟ τον Αύγουστο του 1948 απο γονείς κασιακής καταγωγής δεύτερης γενιάς. Ολοκληρώνοντας της εκπαίδευσης του στα σχολεία της Ελληνικής κοινότητας του ΠΟΡΤ ΣΑΙΔ μετανάστευσε στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις σπουδές του. Πιο συγκεκριμένα το 1965 στο ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της περιόδου επέβαλλαν την διακοπή στο 2 έτος των σπουδών και την στροφή του καλλιτέχνη στο ναυτικό επάγγελμα.

Ανθυποπλοίαρχος πλέον αποφάσισε να ξανά συνεχίσει τις σπουδές που είχε διακόψει. Όμως αυτή την φορά στην ΣΧΟΛΉ ΔΟΞΙΑΔΗ όπου και αποφοίτησε με την ειδικότητα του ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ

Συνέχισε στα ΚΑΤΕ και το τμήμα Τεχνολόγων Δομικών. Παρακολούθησε από τότε ανελλιπώς πολλά σεμινάρια. και αποφοίτησε από την σχολή του ΕΟΜΕΧ (MANAGEMENT) την σχολή της TECHNAL στην εφαρμογή συστημάτων αλουμινίου. Αλλά και κρατική σχολή του ΚΕΔΕ όπου παρακολούθησε μαθήματα σχετικά με τα αδρανή υλικά και το σκυρόδεμα.

Συνεργάστηκε με ελληνική βιοτεχνία στο σχεδιασμό διακοσμητικών στοιχείων Χριστούγεννων και Πάσχα. Ενώ στο ίδιο διάστημα, υπάλληλος πλέον, εξειδικεύεται στον γραμμικό προγραμματισμό.

Με την έλευση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ακολούθησε ελεύθερο επάγγελμα και ασχολήθηκε με δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα  με την ιδιότητα του ΕΔΕ Α΄ τάξεως, μέχρι και την συνταξιοδότηση του, σε ηλικία 67 ετών.

Σε ηλικία 71 ετών ο Σπύρος Φουντής κάνει μια μεγάλη στροφή στη ζωή του. Αποφάσισε να προχωρήσει σε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα συντήρησης έργων τέχνης του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

 

2.4.2023

Καρπαθιακά Νέα