Η κουλούρα της Καρπάθου θα διαφημιστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η κουλούρα της Καρπάθου θα διαφημιστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προ-χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την εξειδίκευση πίστωσης για την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Η εξειδίκευση αφορά την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων πιστοποιημένων και προς πιστοποίηση προϊόντων της ΠΝΑΙ μέσα από την πλατφόρμα deligate.gr στην οποία θα δοθούν ειδικά αφιερώματα για το σύστημα παραγωγής των προϊόντων και διαφημιστικά banner.
Όπως αναφέρει το Δελτίο τύπου της Περιφέρειας, “τα προϊόντα θα προβληθούν στις δύο πλατφόρμες, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένες κι έχουν εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες με σκοπό την γνωριμία των αναγνωστών με τα προϊόντα μας”. ο κ. Ζαννετίδης,αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα, ζήτησε την ψήφιση της απόφασης για την εξειδίκευση του ποσού διαφήμισης. Στις κατηγορίες ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι ήδη ενταγμένα 22 προϊόντα, ενώ είναι στο στάδιο ελέγχου και οι φάκελοι κι άλλων προϊόντων, που θέλουν να πιστοποιηθούν.
Τα μέχρι αυτή την ώρα προϊόντα που όπως αποφασίσθηκε θα είναι τα πιστοποιημένα και προς ένταξη πιστοποίησης:

 Γραβιέρα Νάξου, Κοπανιστή, Σαν Μιχάλη, Κρασοτύρι Κω, από τυριά, φάβα Σαντορίνης, Ντοματάκι Σαντορίνης, Φασόλι Κατταβιάς, Πατάτα Νάξου, ελαιόλαδο Ρόδου, Μελεκούνι Ρόδου, το λικέρ κίτρο Νάξου και τα κρασιά Μαλβασία της Πάρου, Πάρος, Σαντορίνη, Μοσχάτο Ρόδου, Ρόδος, Αιγαίο Πέλαγος, Δωδεκανήσος, Κως, Κυκλάδες, και Θάψανα.

Στα υπό ένταξη προϊόντα επιγραμματικά αναφέρουμε το Σπινιάλο της Καλύμνου, το Συμιακό Γαριδάκι, τα κριθοκούλουρα της Καρπάθου και άλλα παραδοσιακά ονομαστά τοπικά προϊόντα.