Ο συντοπίτης μας Μανώλης Γεραπετρίτης γίνεται Ωνάσης – Αποκλειστικές εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Ο συντοπίτης μας Μανώλης Γεραπετρίτης γίνεται Ωνάσης – Αποκλειστικές εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

του Μανώλη Δημελλά

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά του θεατρικού “Σμύρνη μου Αγαπημένη” στη μεγάλη οθόνη και σε αυτήν συμμετέχει ένας Καρπάθιος!

Στο διώροφο αρχοντικό Αλεπουδέλη, όπου ζούσε για χρόνια ο Οδυσσέας Ελύτης, ήδη έχουν γυριστεί οι πρώτες σκηνές. Σε μια από αυτές πρωταγωνιστεί ο συντοπίτης μας Μανώλης Γεραπετρίτης!

Πρόκειται για μια πολύ δυνατή σεκάνς, στην οποία κόβουν τα μέλη του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και οι νεότουρκοι τα σηκώνουν στον αέρα, για να τα βλέπει ο κόσμος ότι τα είχαν διαμελίσει κι αυτός που τρέχει για να σώσει τον Μητροπολίτη είναι ο πλούσιος καπνέμπορος Σωκράτης Ωνάσης, πατέρας του Αριστοτέλη! Όμως τον προλαβαίνουν οι τσέτες, του βάζουν το πιστόλι στο κρόταφο και μία χατζάρα στο λαιμό για να τον σκοτώσουν.

Τον Σωκράτη Ωνάση υποδύεται ο συντοπίτης μας Μανώλης Γεραπετρίτης και τα Καρπαθιακά Νέα εξασφάλισαν λίγες εικόνες από τα γυρίσματα που συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό αυτές τις ημέρες στην Μυτιλήνη. Η μεταφορά του θεατρικού έργου στην μεγάλη οθόνη ήταν ένα προσωπικό όραμα της Μιμής Ντενίση.

Στόχος είναι ένα κινηματογραφικό εγχείρημα να αγγίξει με απόλυτη ειλικρίνια την ατμόσφαιρα της εποχής και με σεβασμό της ιστορικής αλήθειας μέσα από όλους τους τομείς, από την φωτογραφία του Σίμου Σαρκετζή, ως το μοντάζ (Λάμπης Χαραλαμπίδης) τα σκηνικά (Ηλίας Λεδάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σαμιώτης) και τα κοστούμια (Φωτεινή Δήμου).

Κύριο ρόλο έχουν οι ηθοποιοί, οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ήδη την εμπειρία του θεατρικού έργου. Ανάμεσα σε αυτούς που εμφανίζονται στην ταινία είναι οι Μ. Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστος Στέργιογλου, Γιάννης Εγγλέζος, Ντίνα Μιχαηλίδου, Νέδη Αντωνιάδη, Αναστασία Παντούση και ο Γιάννης Βογιατζής και ο δικός μας Μανώλης Γεραπετρίτης. Μεγάλο γεγονός για την ταινία είναι επίσης η συμμετοχή των Βρετανών Βανέσα Ρεντγκρέιβ και Ρούπερτ Γκρέιβς, τα γυρίσματα των οποίων θα πραγματοποιηθούν σε επόμενη φάση.