Μανώλης Παραγυιός: "Αποχωρώ από την Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου με το κεφάλι ψηλά"

Μανώλης Παραγυιός: "Αποχωρώ από την Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου με το κεφάλι ψηλά"

Από την πρώτη ημέρα , που ανέλαβα τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησα να ανταπεξέλθω με σοβαρότητα, νηφαλιότητα κι αξιοπρέπεια .

  Σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω απλής αναλογικής, με Δημοτική Αρχή χωρίς πλειοψηφία κράτησα σε όσο το δυνατόν πιο υψηλό επίπεδο τις συζητήσεις στο κορυφαίο όργανο του Δήμου μας .

   Δημιούργησα επίσημο κανάλι του Δήμου στο YouTube κι έδωσα το δικαίωμα για πρώτη φορά σε όλους τους συμπατριώτες μας ανά την υφήλιο , να παρακολουθούν ζωντανά στις οθόνες τους όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να διαμορφώνουν οι ίδιοι άποψη .

   Ήμουν από τους πρώτους Προέδρους στην Ελλάδα που με την έναρξη της πανδημίας, οργάνωσα και πραγματοποίησα Δημοτικά Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη .

   Για πρώτη φορά οι εισηγήσεις των θεμάτων στέλνονταν σε όλους τους συμβούλους σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να γνωρίζουν από πριν τα θέματα όσο το δυνατόν καλύτερα .

  Διατήρησα πλήρες αρχείο , σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή για όλες τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις τους, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου με τον κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση σε αυτές .

   Κατά την θητεία μου, είχα την ύψιστη τιμή να ανακηρύξω την Αυτού Εξοχότητα, την Πρόεδρο της Ελληνικης Δημοκρατίας ως επίτιμη Δημότη Καρπάθου .

   Πέραν τον καθηκόντων μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου βοήθησα σε μεγάλο βαθμό, υποστηρικτικά, το έργο όλων των πρώην συναδέλφων μου και της Δημοτικής Αρχής .

  Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, για την τιμή την οποία μου έκανε να με προτείνει για το αξίωμα αυτό .

   Ευχαριστώ τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους για την συνεργασία τους κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων .

  Εντάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν, από τη μεριά μου ήταν πάντα σε κόσμια επίπεδο και στα πλαίσια πολιτικών αντιπαραθέσεων χωρίς παρεκτροπές .

  Ευχαριστώ την κ. Ευδοξία Λυτού , που σαν γραμματέας του τμήματος βοήθησε το έργο μου από την αρχή έως το τέλος .

    Δυστυχώς πέντε συνάδελφοι λειτουργώντας εκδικητικά, επειδή όρθωσα ανάστημα στην προσπάθεια γνωστών κύκλων είτε να καταστήσουν υπό ομηρεία τον εκλεγμένο Δήμαρχο είτε να τον εξωθήσουν σε παραίτηση , αποφάσισαν να σφετεριστούν τη Νέα Πνοή και να με διαγράψουν από αυτήν .

   Να κοντίνουν την παράταξη για να φαίνονται ψηλότεροι !

   Λόγω των μεγάλων κενών που υπάρχουν στη νομοθεσία , το Υπουργείο Εσωτερικών , η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς και τα πολιτικά δικαστήρια στα οποία στράφηκα για να προστατεύσω τον εαυτό μου , δήλωσαν αναρμόδια .

  Κανένας από τους ανωτέρω θεσμούς , δεν έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει ένα καφενειακού τύπου πρακτικό όπως αυτό της διαγραφής μου .

  Αύριο , μπορούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να διαγραφούν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ίσως κι ο Δήμαρχος .

   Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσουμε αφορμή για το νομοθέτη να καλύψει κενά τα οποία δεν είχε διανοηθεί ότι μπορεί να προκύψουν.

   Το σημαντικό είναι ότι με τη συμπεριφορά και στο πρόσωπο μου, είναι φανερό πλέον ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έχουν αναστολές και ηθικούς φραγμούς .

  Στο μυαλό τους υπάρχουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα και οι δικές τους σκοπιμότητες .

  Η συνεργασία, η πολιτική σύγκλιση δυνάμεων , η κοινή προσπάθεια για το καλό του νησιού (απαραίτητα ειδικά σε συνθήκες απλής αναλογικής ) είναι όχι μόνο άγνωστες λέξεις για αυτούς αλλά τους κάνουν να ανατριχιάζουν και μόνο που τις ακούν  .

 Μοναδική τους “πολιτική” ο διχασμός , οι εκβιασμοί , οι τραμπουκισμοί και η προσπάθεια κατάλυσης θεσμών και αξιών , που θεωρούσαμε ότι έχουν κατοχυρωθεί στην κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια .

   Στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν όσα θέλουν δεν υπολογίζουν τίποτα , προφανώς ούτε την Κάρπαθο  .

  Για αυτούς όπως αποδείχτηκε , δεν έχεις επιλογή .

Είτε υποτάσσεσαι είτε προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε εξοντώσουν .

  Φεύγω από το αξίωμα αυτό με καθαρή τη συνείδηση και ψηλά το κεφάλι, όσο ψηλά αξίζει να το έχει κάποιος ο οποίος τίμησε, στο ακέραιο, τον όρκο που έδωσε να υπηρετήσει το συμφέρον του τόπου .

  Τόσο ψηλά, που στα μάτια μου φαντάζουν πολλοί μικροί όσοι νομίζουν ότι το σκοτάδι μπορεί να νικήσει το φως .

   Εύχομαι, από καρδιάς, ο επόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει επιτυχία στα καθήκοντα του .

 

  Υ.Γ. : Κατά τη διάρκεια της θητείας μου , από την αντιμισθία την οποία ελάμβανα ( 466 ευρώ μηνιαίως ) διέθεσα 6.800 για να εξυπηρετήσω διάφορα προβλήματα στο Μεσοχώρι και τον Λευκό κι άλλες 2.100 για το Απέρι ,τα Πηγάδια και άλλα χωριά .

  Τα υπόλοιπα τα διέθεσα για έξοδα μετακίνησης για δουλειές του Δήμου, για αγορά εξοπλισμού καθώς και για την υποστήριξη εθελοντικών δράσεων στις οποίες ο Δήμος αδυνατούσε λόγω διαδικασιών να συνεισφέρει . 

           Κάρπαθος 12/11/2021

     Εμμανουήλ Ιωάννη Παραγυιός