Μανώλης Παραγυιός: ΣΕΒΑΣΜΟΣ , ΛΕΞΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ

Μανώλης Παραγυιός: ΣΕΒΑΣΜΟΣ , ΛΕΞΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ

Δηλώνω εξ αρχής ότι νιώθω ιδιαίτερα άβολα να συμμετάσχω σε μια δημόσια συζήτηση η οποία αφορά άνθρωπο ο οποίος δεν βρίσκεται εν ζωή , ακόμη κι αν αυτός είναι πολύ συγγενής μου

Διακρίνοντας όμως ότι η υπόθεση αυτή συνεχίζεται και μάλιστα σε δημόσια θέα, οφείλω να κάνω μια παρέμβαση με σκοπό να τερματιστεί αυτό το οποίο διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες .

Τη μνήμη ενός νεκρού το μοναδικό που έχουν δικαίωμα , με βάση την ηθική , να κάνουν οι ζώντες είναι την τιμήσουν, αν κρίνουν βέβαια ότι πρέπει να την τιμήσουν αλλιώς την αγνοούν .

Κάτι παρεμφερές, με βάση τον δικό μου τουλάχιστον κώδικα ηθικής ,ισχύει και για την εθελοντική προσφορά. Είτε την υποστηρίζεις, είτε την αγνοείς . Σπανίζει σαν είδος στις μέρες μας για να της βάζουμε κι εμπόδια !

Επί του προκειμένου , σε μία απόφαση η οποία είναι ειλημμένη , αυτήν της ονοματοδοσίας του γηπέδου , κάθε συζήτηση με το αν θα έπρεπε να ονομαστεί το γήπεδο με αυτό ή κάποιο άλλο όνομα προσβάλει και την εθελοντική δράση , προσβάλει και τον εκλιπόντα !

Θα παρακαλούσα λοιπόν, θερμά, να πρυτανεύσει η λογική και να υπάρξει ο απαραίτητος σεβασμός .

Σεβασμός στην εθελοντική δράση του ΔΣ του Πρωτέα και του Προέδρου του , οι οποίοι όταν εμείς οι υπόλοιποι ασχολούμαστε με τον εαυτό μας ,την οικογένειάς μας, τις δουλειές μας , την ξεκούραση μας εκείνοι προσφέρουν άοκνα τον κόπο τους για να κάνουν έργα μεγάλης σημασίας για την κοινωνία .

Τα χρήματα τα οποία διαχειρίζονται στον μεγαλύτερο βαθμό προέρχονται από δωρητές . Κανένας δωρητής δεν δίνει χρήματα χωρίς να τρέφει αισθήματα απόλυτου εμπιστοσύνης στους διαχειριστές τους . Το δε δημόσιο χρήμα το οποίο διαχειρίζονται, σε μικρότερο βαθμό , αφορά δράσεις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες νομοθεσίες ως ενισχυόμενες και ακολουθούνται κανόνες για την διαχείριση του .

Αν το παραπάνω είναι δύσκολο να γίνει πράξη , θα παρακαλούσα τουλάχιστον για το αυτονόητο και ελάχιστο δυνατό .

Τον σεβασμό στη μνήμη του ανθρώπου αυτού ο οποίος χωρίς να φέρει καμία ευθύνη , ξαφνικά βρίσκεται σε διαδικασία “ζυγίσεως” μετά θάνατον από διαφόρους που θεωρούν πως κρατούν τη ζυγαριά του Αγίου Πέτρου .

Το ειδικό βάρος κάθε ανθρώπου ζυγίζεται εν ζωή και του συγκεκριμένου ζυγίστηκε σε πολλά μετερίζια . Ας έχουν τουλάχιστον την στοιχειώδη διακριτικότητα να τον αφήσουν να αναπαυθεί εν ειρήνη .

Περαιτέρω προσβολή της μνήμης του δεν θα είναι επιτρεπτή !

 

ΜΑΝΟΛΗΣ Ι. ΠΑΡΑΓΥΙΟΣ

2/07/2023