ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Λανθασμένη επιλογή η αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων που έχουν Λυκειακές τάξεις στα νησιά της Δωδεκανήσου. Πρέπει να διορθωθεί άμεσα»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Λανθασμένη επιλογή η αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων που έχουν Λυκειακές τάξεις στα νησιά της Δωδεκανήσου. Πρέπει να διορθωθεί άμεσα»

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, στο θέμα που προέκυψε με την αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων που έχουν Λυκειακές τάξεις στα νησιά της Δωδεκανήσου.

«Στην προσπάθεια περιορισμού των επιδημιολογικών φαινομένων η πολιτεία πρέπει να συμβαδίζει με τον πολίτη και την κοινωνία. Πολύ φοβάμαι ότι με την αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων που έχουν Λυκειακές τάξεις στα νησιά μας δεν εκπληρώνεται αυτή η προϋπόθεση», επισημαίνει ο κ. Κόνσολας που κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε και ενδεικτική αναφορά του εγγράφου που συνυπογράφουν ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Νισύρου, το 15μελές Συμβούλιο μαθητικών Κοινοτήτων Γυμνασίου Νισύρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νισύρου και ο Δήμος Νισύρου, σχετικό με την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Νισύρου.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι η Πολιτεία εκλαμβάνει ως Λύκεια, τα συγκεκριμένα σχολεία, ενώ είναι χαρακτηρισμένα ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας τους, εφαρμόζοντας τους κανόνες που ισχύουν για τα Λύκεια σε όλες τις περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως κόκκινες. Σε αυτές τις περιοχές, όμως, λειτουργούν τα Γυμνάσια, κάτι που δεν ισχύσει για τα νησιά της Δωδεκανήσου.