"Ψυχοσωματική Υγεία: Όταν το Σώμα Μιλάει"! Η Άννα Πολεμικού σε online σεμινάριο από το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο

"Ψυχοσωματική Υγεία: Όταν το Σώμα Μιλάει"!  Η Άννα Πολεμικού σε online σεμινάριο από το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο
«Ψυχοσωματική Υγεία:
Όταν το σώμα μιλάει» είναι το θέμα του νέου online προγράμματος μας.
Ο Ιπποκράτης έλεγε: «ψάχνετε τις αιτίες & τις αιτίες των αιτιών».
Ως άνθρωποι έχουμε συναισθήματα που εκφράζονται με διαφόρους τρόπους, από αγάπη & στοργή έως οργή & επιθετικότητα. Τα συναισθήματα είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί το σώμα για να επικοινωνήσει για τις ανάγκες του. Όταν, για διαφόρους λόγους, καταπιέζεται αυτή η φυσική έκφραση ορισμένων συναισθημάτων, το σώμα θα βρει άλλους τρόπους για να τα εκφράσει, όπως με την εμφάνιση ή επιδείνωση ψυχοσωματικών ασθενειών.
Σε αυτό το πρόγραμμα κορυφαίοι Επιστήμονες, Γιατροί, Ψυχίατροι & Ψυχολόγοι, αναλύουν την επίδραση των συναισθηματικών & ψυχοκοινωνικών παραγόντων, στην δημιουργία διαφόρων ψυχοσωματικών ασθενειών, καθώς και τρόπους πρόληψης και θεραπεία τους, όπως είναι οι:
✔️ Γεώργιος Π. Χρούσος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας & Παιδιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
✔️ Δρ. Λίζα Βάρβογλη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Διδακτικό Προσωπικό Ιατρικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
✔️ Σάββας Σαββόπουλος, Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής, Ψυχοσωματιστής
✔️ Δρ. Άννα Παπαγεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Καθ. Φυσικής Αγωγής, Διδάκτωρ Ιατρικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
✔️ Άννα Πολεμικού, MSc, PhD, Νευροψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αιγαίου και Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στον οποιοδήποτε, και μπορεί να το παρακολουθήσει από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το smartphone του, όποτε θέλει και μπορεί και για όσες φορές το επιθυμεί.
Δείτε αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, και αποκτήστε το εδώ 👉 https://bit.ly/3qYygND